to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 05.04.2018

Πολιτική

Με αιχμή του δόρατος τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στα... χαρακώματα ΝΔ - Κίνημα Αλλαγής για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με το ζήτημα της Συνταγματικής αναθεώρησης.


Χάσμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το ζήτημα της Συνταγματικής αναθεώρησης. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το "όχι" του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και στην επιστολή της με προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οδός Πειραιώς στέκεται εμφατικά στη λογική των... μεγάλων αλλαγών, προκειμένου αυτές να απαντούν στις "προκλήσεις" της εποχής.

"Εάν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στο "Focus fm".

Οι αναφορές της κ. Σπυράκη προκάλεσαν την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής. "Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στην στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα, μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη, και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση", ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής, με την απάντηση της κ. Σπυράκη να είναι άμεση.

"Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να διαλέξει ή πρόταση Αλιβιζάτου που δεν περιλαμβάνει το άρθρο 16 ή επιστολή Φώφης Γεννηματά. Η διγλωσσία βολεύει ώστε να μην λαμβάνει κανείς ξεκάθαρες θέσεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Αναμένουμε να τοποθετηθεί το κίνημα αλλαγής στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρεία αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή", επεσήμανε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

ΣΥΡΙΖΑ: Ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο ψέμα από την κ. Σπυράκη τα περί άσπιλης και έντιμης ΝΔ

«Αν διαβάσει κανείς τη συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ιστοσελίδα capital.gr, θα μείνει με την εντύπωση ότι η κ. Σπυράκη ζει σε άλλη χώρα», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

Λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία υπερβαίνουν τα 223 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και για τις δικαστικές έρευνες που διεξάγονται σχετικά με ενδεχόμενες παρανομίες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο συνήφθησαν, η κ. Σπυράκη, δήλωσε πως το κόμμα της «δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη χρηματοδότηση του»!

Επιπλέον, η κ. Σπυράκη ισχυρίστηκε πως το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με τη διαπλοκή! Συνιστούμε στην κ. εκπρόσωπο τύπου  της ΝΔ να ρωτήσει το κόμμα της και τον Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτούσε η Siemens τη ΝΔ από το 1990 και μετά. Ή να ρωτήσει τον κ. Φρουζή της Novartis, ο οποίος συνέτασσε εκθέσεις για τις άριστες σχέσεις που διατηρούσε με τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 ως το 2014, για να αναφερθούμε μόνο σε κάποιες από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις. Επίσης, μάλλον η κ. Σπυράκη έχει ξεχάσει και την πρόσφατη συζήτηση στη βουλή για την υπόθεση NOOR1, όπου ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να καλύψει πλήρως τον κ. Μαρινάκη.  

Σε κάθε περίπτωση, τα περί άσπιλης και έντιμης ΝΔ, θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά μόνο ως ετεροχρονισμένο, κακόγουστο και προσβλητικό πρωταπριλιάτικο ψέμα.

(με πληροφορίες από capital.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)