to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 21.04.2013

Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Ποινικές ευθύνες σε Βενιζέλο

Ποινικές ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, επιρρίπτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για υπεξαγωγή και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι έχουν προκύψει στοιχεία και για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζει «ύποπτο».


«Έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία για τον Γ. Παπανδρέου, η επιμονή του οποίου στο υπόμνημα συνιστά έμμεση επίκληση της ιδιότητας του υπόπτου», αναφέρει χαρακτηρισικά η κα Κωνσταντοπούλου.

Ζητά δε, να προσέλθει άμεσα στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου και να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

«Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ελέγχεται και ποινικά για υπεξαγωγή και μη αξιοποίηση της λίστας. Εκείνοι που μετέτρεψαν την πολιτική σε αξιόποινη δράση δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την πολιτική τους ιδιότητα για να αποσείσουν ποινικές ευθύνες. Τα στοιχεία που επικαλεσθήκαμε όταν ζητήσαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Βενιζέλο όχι απλώς δεν καταρρίφθηκαν, αλλά, αντίθετα, έχουν ενισχυθεί. Είναι, επομένως, προ των ευθυνών τους όσοι με την επιδεικτική άρνηση ψήφου τους του παρείχαν ασυλία», επισημαίνει σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Ως προς τον κ. Παπανδρέου, η εκτίμησή μου είναι ότι επίσης έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία. Και είναι ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή το ότι δεν έγινε δεύτερη επίσημη κλήτευσή του, όπως ζητήσαμε. Για εμάς, το κεφάλαιο της εξέτασης του κ. Παπανδρέου, την οποία ζητούμε από τον περασμένο Οκτώβριο, παραμένει ανοικτό. Η αποστολή υπομνήματος επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν την ιδιότητα του υπόπτου. Η επιμονή του στο υπόμνημα συνιστά έμμεση επίκληση αυτής της ιδιότητας».

Κληθείσα να σχολιάσει τις συγκρούσει εντός της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και τον θόρυβο γύρω από αυτές,  η κα. Κωνσταντουπούλου σημειώνει:

«Η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ είναι ακραία χειραγωγούμενη. Μεταξύ πραγματικών γεγονότων και τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού ή αναγνωστικού κοινού, παρεμβάλλονται μεσάζοντες της επικοινωνίας και της παραπλάνησης, γραφεία-χαλκεία και οι αντίλαλοί τους, που δεν μεταδίδουν την πληροφορία αλλά διακινούν την ψευδολογία, την παραπληροφόρηση και, συχνά, συκοφαντικά ψεύδη, που παράγουν σύγχυση και αποπροσανατολίζουν. Γίνεται βρόμικη παραπολιτική, με κατ' επάγγελμα χαλκευμένες «ειδήσεις», φανταστικούς διαλόγους και ανύπαρκτα περιστατικά».

Πηγή: enet.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)