to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 18.03.2015

Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: «Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήρε από τη Siemens» - Αντιπαράθεση με τον Κ. Μητσοτάκη

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Αντιπαράθεση επί προσωπικού είχαν στη Βουλή η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.  Η Πρόεδρος της Βουλής, μετά από όσα έγιναν με την ονομαστική ψηφοφορία και τη Χρυσή Αυγή, μίλησε ως βουλευτής, καταγγέλλοντας «εσκεμμένη διαστρέβλωση» από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη.

«Καταλαβαίνω και την προσωπική σας ενόχληση και της κ. Μπακογιάννη γιατί κάποια προνόμια που υπήρχαν σε αυτό το κτήριο σταματάνε να υπάρχουν», του είπε και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο δεν κινδυνεύει από τον φασισμό», ενώ υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι αυτά τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται με ονομαστικές ψηφοφορίες.

«Αυτή την έννοια είχε η κρίση της Προέδρου μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και επιβεβαιώθηκε η κρίση αυτή με αυτά που ακολούθησαν, μιας και μερικοί δυσκολεύονταν να πουνε "ναι", όπως ο κ. Γεωργιάδης. Είπαν δηλαδή ότι εκείνοι, μαζί με τον κ. Βορίδη νίπτουν τα χείρας τους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του αιτήματος της ονομαστικής: να μην έχουμε Πόντιους Πιλάτους», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τις κατηγορίες ότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, υπενθυμίζοντας ότι έχει συγκρουστεί με την Χρυσή Αυγή «από θέση ευθύνης ως μέλος κινημάτων και όχι με την άνεση ενός υπουργικού γραφείου ή πρωθυπουργικού γραφείου». «Πριν πέντε μέρες είχα δίκη στην οποία ήμουν αντίδικος με τον κ. Κασιδιάρη» σημείωσε.

«Την προσπάθεια να με ταυτίσετε με την Χρυσή Αυγή επινόησε πρώτος ο κ. Πρετεντερης και μετά ο κ. Λαζαρίδης. Αφήστε λοιπόν σε εμένα τα αντιφασιστικά μαθήματα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από τη Siemens, που να πήρε δώρο τηλεφωνικό κέντρο, που να κρατάει για τη Siemens "μαύρα" χρήματα και να ψηφίζει διακανονισμούς άκυρους, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και καταχρεώνοντας τον λαό», ανταπάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου και απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη του είπε: «Δεν σας ενόχλησε η ονομαστική ψηφοφορία αλλά ότι θα γίνει υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου λογιστικός έλεγχος του χρέους και για ποιες συμβάσεις των μιζών»

«Λυπάμαι που πέσατε τόσο χαμηλά, να ανακαλέσετε τώρα. Είναι απαράδεκτα να λέγονται αυτά από μια Πρόεδρο της Βουλής. Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη», είπε ο Κυρ.. Μητσοτάκης.

«Να είστε προσεκτική όταν μιλάτε για προνόμια. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενστερνίστηκαν καν την προτροπή του Πρωθυπουργού να απαρνηθούν τα προνόμια. Πού ήσασταν εσείς τέσσερα χρόνια;» αναρωτήθηκε νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)