to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 06.02.2019

Διεθνή

Τουλάχιστον 2 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα από την κατάρρευση ενός οκταώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου ένοικοι της πολυκατοικίας παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αφού ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί κατέρρευσε το κτίριο στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.Επιπλέον, δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1992.Σύμφωνα με το NTV, οι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα για την κατάρρευση.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε σε δημοσιογράφους πως 43 άνθρωποι ήταν καταγεγραμμένοι ως ένοικοι 14 διαμερισμάτων στη διεύθυνση αυτή, όμως πρόσθεσε πως οι τρεις επάνω όροφοι του κτιρίου είχαν κτιστεί παράνομα.

Ο Γερλίκαγια δήλωσε επίσης πως στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας. Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τον αριθμό των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) δήλωσε πως διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πρόσθεσε πως, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί επιπλέον προσωπικό από γειτονικές επαρχίες.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να ανασύρουν μια γυναίκα από τα συντρίμμια ενώ δεκάδες παριστάμενοι παρακολουθούν τη σκηνή. Φωτογραφίες της περιοχής από αέρος δείχνουν δρόμους που οδηγούν στο κτίριο να είναι αποκλεισμένοι από οχήματα και πλήθη ανθρώπων.

Δεκάδες διασώστες παραμένουν στο σημείο κι επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας, που προβλήθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν, ενώ το κτίριο καταρρέει σηκώνοντας ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)