to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 13.06.2021

πηγή: ethnos

Κοινωνία

Κωνσταντίνος Πάντος: Υπάρχει περίπτωση να ακυρώσουμε το Συνέδριο Γονιμότητας

Ο γυναικολόγος, Κωνσταντίνος Πάντος, με αφορμή την κατακραυγή για το σποτ του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μίλησε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» και τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.


 Στο βίντεο, η γυναίκα παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει, καθώς - σύμφωνα με όσα ακούγονται στο σποτ - μετά τα σαράντα δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά και δεν θα έχει νόημα η ζωή της, ούτε τα πτυχία της, ούτε η εργασία της.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, δεκάδες χρήστες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους με το περιεχόμενο, το οποίο χαρακτήρισαν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό». «Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές» υπογράμμισε, αρχικά, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες στη σύγχρονη ζωή φτάνουν σε ηλικίες πάνω από τα 40 για να αποκτήσουν παιδί. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με γυναίκες 40 - 45 που δεν γνωρίζουν τα όρια που θέτει η φύση. Θυμάμαι γυναίκα που με επισκέφθηκε -όμορφη και με καριέρα-, ήθελε παιδί και όταν της ανακοίνωσα ότι έχει μπει σε εμμηνόπαυση δεν το ήξερε. Αυτή η άγνοια φαίνεται και σε έρευνα της MRB».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κωνσταντίνος Πάντος, ο οποίος ήταν ο γυναικολόγος που έπεισε την Καίτη Γαρμπή να πάρει μέρος στην εκδήλωση καθότι ήταν ο άνθρωπος που τη βοήθησε στην εξωσωματική που έκανε για να αποκτήσει τον γιο της, σχολίασε πως «όταν είδα το σποτ, ήταν κάπως σκληρό, αλλά έλεγε την ωμή αλήθεια. Είναι δυσάρεστο να σχηματίζεται μία άσχημη αντίληψη και να μην ακούσουν ορισμένοι άνθρωποι ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της προσπάθειας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)