to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 24.05.2019

Πολιτική

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική

Η ευρωβουλευτής και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μιλά εκ μέρους της GUE/NGL στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, The Parliament Magazine: Στροφή στην κοινωνική ατζέντα, ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δίκαιη πολιτική ασύλου οι προτεραιότητες της ευρωπαϊκής αριστεράς μπροστά στις ευρωεκλογές


Τις προτεραιότητες της ομάδας της ευρωπαϊκής Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, της GUE/NGL, μπροστά στις  μεθαυριανές ευρωεκλογές παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο τελευταίο τεύχος του «The Parliament Magazine», του περιοδικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι αφιερωμένο στις μεθαυριανές ευρωεκλογές.

Μιλώντας εκ μέρους της GUE/NGL, η Κ. Κούνεβα, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-  Προοδευτική Συμμαχία, προβάλλει την κοινωνική πολιτική και το μεταναστευτικό ως βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις ενάντια στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό.

Η τοποθέτηση της Κ. Κούνεβα στο «The Parliament Magazine» εκ μέρους της GUE/NGL, στο πλαίσιο του προεκλογικού debate του περιοδικού με εκπροσώπους όλων των ομάδων, έχει ως εξής:

«Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να εργαστούν από κοινού ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, προκειμένου να διαμορφώσουν μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, λέει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, μέλος του Κοινοβουλίου και της πολιτικής ομάδας GUE/NGL.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτές οι Ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές από την πρώτη διεξαγωγή τους, πριν από σαράντα χρόνια. Σχεδόν μια δεκαετία από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης χρέους, η οποία εξακολουθεί να μαστίζει πολλά κράτη-μέλη, αλλά και με την μεταναστευτική κρίση στο προσκήνιο, η ίδια η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακυβεύεται.

Χρειάζεται να ακούσουμε τις όλο και περισσότερες φωνές διαμαρτυρίας που απαιτούν περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μια πιο δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών και να σταματήσουμε την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και των εθνικιστικών αντιλήψεων, που αποτελούν ευθεία απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα.

Η στροφή προς μια ατζέντα κοινωνικής πολιτικής η οποία θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη φτώχεια, την ανεργία και την περιθωριοποίηση, πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Ακόμη, χρειαζόμαστε άμεσα να αυξήσουμε την υποστήριξή μας προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ και να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο ασφάλισης της εργασίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να αναπτυχθεί μια δικαιότερη και πιο αποτελεσματική πολιτική ασύλου, καθώς και μια πανευρωπαϊκή στρατηγική ενσωμάτωσης των μεταναστών και προσφύγων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)