to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 23.09.2020

Διεθνή

Το Κονγκό ζητά «πλήρη διαγραφή» των χρεών των αναπτυσσόμενων χωρών

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Φέλιξ Τσισεκέντι απηύθυνε χθες Τρίτη, τοποθετούμενος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την έκκληση να υπάρξει «πλήρης διαγραφή» των χρεών των αναπτυσσόμενων χωρών, ώστε να βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.


  «Για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να βγουν αποτελεσματικά από αυτή την κρίση και για να εξασφαλιστεί ότι θα ξεπεράσουν την COVID-19, οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμπεριλάβουν τη διαγραφή ή άλλες ελαφρύνσεις του άχθους του χρέους, ώστε να τους επιτραπεί να προχωρήσουν στην καλύτερη ανοικοδόμησή τους».

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Ομάδας των Είκοσι (G20) και άλλων διεθνών χρηματοοικονομικών θεσμών, που έχουν προχωρήσει σε επιμήκυνση της αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων των αναπτυσσόμενων χωρών, η ΛΔ Κονγκό [σ.σ.: μια χώρα 100 εκατ. κατοίκων, πλούσια σε ορυκτό πλούτο αλλά με πάμφτωχους κατοίκους] προτρέπει τους οργανισμούς αυτούς «να πάρουν κι άλλες αποφάσεις, ενόψει της πλήρους παραγραφής» των χρεών, επέμεινε ο πρόεδρος στην ομιλία του, που είχε μαγνητοσκοπηθεί εκ των προτέρων.

«Όλα τα μέτρα στήριξης ή επιπρόσθετης χρηματοδότησης των αναπτυσσόμενων χωρών δεν θα πρέπει να συνοδεύονται από όρους», τόνισε ακόμη ο Τσισεκέντι, απευθύνοντας έκκληση να «ενισχυθεί η διεθνής αλληλεγγύη».

Ο Φέλιξ Τσισεκέντι ζήτησε επίσης να υπάρξει ενίσχυση «της τεχνικής βοήθειας για να καταπολεμηθεί η ασθένεια», η οποία αποτελεί «κοινό εχθρό» της ανθρωπότητας.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 966.707 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο πάνω από 31,4 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου ως σήμερα στις 04:00 (ώρα Ελλάδας).

tags: κονγκό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)