to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 05.10.2020

Πολιτική

Κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν αξιοποιήθηκαν για τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας αποκάλυψε ο Αλ. Χαρίτσης

Πρωτοφανής δυνατότητα θωράκισης της δημόσιας Υγείας πετάχτηκε στα σκουπίδια από την κυβέρνηση που αγνοούσε κονδύλια όσο κατηγορούσε την αντιπολίτευση περί «λεφτόδεντρων».


«Η κυβέρνηση μπορούσε εδώ και μήνες να υλοποιήσει μια σειρά από προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς καμιά επιβάρυνση για τα δημόσια ταμεία» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5». Και πρόσθεσε: «Αξιοποιώντας την πρωτοφανή ευελιξία του ΕΣΠΑ, και χωρίς τη συνήθη γραφειοκρατία, μπορούσε να προσλάβει έκτακτο προσωπικό σε παιδεία, υγεία και μεταφορές, να προμηθευτεί ατομικά θρανία και μέσα προστασίας στα σχολεία, να δημιουργήσει ΜΕΘ και να αγοράσει λεωφορεία και συρμούς». 

«Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί – Μπορούσε να θωρακίσει την υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές χωρίς κανένα κόστος για τα δημόσια ταμεία αλλά δεν το έπραξε»

«Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν προχώρησε όλους αυτούς τους μήνες στην αξιοποίηση αυτών των χρημάτων», τόνισε ο τομέαρχης Ανάπτυξης, τα οποία «σε συνδυασμό με το μαξιλάρι ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, θα διαμόρφωναν ένα διαφορετικό τοπίο στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Και πρόσθεσε: «Έχουμε καταθέσει σχετική επίκαιρη επερώτηση που σύντομα θα συζητηθεί στη Βουλή».

«Σε αντίθεση με άλλες χώρες που υλοποιούν ισχυρά προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η αδράνεια της κυβέρνησης επιτείνει την ύφεση» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «τεράστιες κοινωνικές συνέπειες», «κλίμα ανασφάλειας στις επιχειρήσεις» και «ανεργία που καλπάζει».

«Η έκθεση Πισσαρίδη δείχνει ότι όλα αυτά είναι ένα σχέδιο εκκαθάρισης από τους μικρομεσαίους, ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλειας και εξαΰλωσης των εργασιακών σχέσεων» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)