to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 13.01.2022

Κοινωνία

Κομοτηνή: Ακραίο bullying σε 23χρονο - Στηρίζει τον νεαρό ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό ακραίου bullying που υφίσταται ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης, ο οποίος βρήκε γραμμένο στον τοίχο του σπιτιού του το σύνθημα «Όλοι σε θέλουν νεκρό» - Συνομιλία του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Δ. Χαρίτου, με τον νεαρό


«Όλοι σε θέλουν νεκρό» ήταν το σύνθημα που αντίκρυσε ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης στον τοίχο του σπιτιού του πριν από λίγες μέρες, καθώς υφίσταται ακραίας μορφής bullying. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο 23χρονος φοιτητής που έφτασε στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του είχε μιλήσει δημόσια για το bullying που υφίσταται από συμφοιτητές του όταν ήταν στο ΕΚΠΑ.

Αυτή τη φορά, πλέον φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, άγνωστοι του έγραψαν με σπρέι «Όλοι σε θέλουν νεκρό», μία φράση που ακουγόταν στο άκρως σοκαριστικό και κακοποιητικό τραγούδι το οποίο μέχρι και πριν ενάμιση μήνα υπήρχε ακόμη δημόσια ανεβασμένο στο YouTube, παρόλο που είχαν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες και ο Βασίλης είχε καταγγείλει προ μηνών την υπόθεση στις Αρχές.

Την ημέρα που γράφτηκε το σύνθημα στον τοίχο του σπιτιού του, ο Βασίλης είχε αναρτήσει την σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook γράφοντας: 

«Πριν μια ώρα ξύπνησα και σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μου αντίκρισα αυτό.

Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά,όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου χουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Δεν μετανιώνω για τίποτα απ όλα όσα είπα και έκανα.
Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου.
Μετά απ αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας  σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο». 

Ωστόσο, το θάρρος του 23χρονου Βασίλη να καταγγείλει την κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν ξεσήκωσε κύμα συμπεράστασης ενάντια στο bullying που δεχόταν. Ο ίδιος μάλιστα θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που του εξέφρασαν την στήριξη και συμπαράστασή τους, γράφοντας: 

«Αν μπορούσε να υπάρξει μια φωτογραφία ώστε να απεικονίζει το πως νιώθω τα τελευταία 24ωρα τότε σίγουρα θα ήταν αυτή.

Πραγματικά το κύμα αγάπης και συμπαράστασης που έχω δεχθεί είναι κάτι το μοναδικό που ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα δεχόμουνα και δεν ξέρω καν αν το αξίζω.
Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο για να εκφράσουν την στήριξη τους προς εμένα και την οικογένεια μου,απάντησα προσωπικά σ όσα περισσότερα μηνύματα μπορούσα και ζήτω συγνώμη σ όσους δεν κατάφερα να το κάνω.
Νομίζω ότι είναι ώρα να προσπαθήσω όσο δύσκολο και να είναι να αφήσω πίσω μου τα όσα μου έχουν συμβεί.
Τ ότι αναγκάστηκα να φύγω απ την σχολή που ονειρευόμουν στο ΕΚΠΑ είναι κάτι που ακόμα με πληγώνει,όμως παρ όλα αυτά βρίσκομαι στο τμήμα θεατρικών σπουδών της Πάτρας που είναι εξαιρετικό και που εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί πριν λιγες μερας και των καταλοίπων των περσινών που είχε ως αποτέλεσμα την λιποθυμία μου τον Οκτώβριο σε εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου έχω παρευρεθεί σε ελάχιστα μαθήματα και με την εξεταστική να αρχίζει σε λίγες μέρες θα πρέπει πραγματικά να καταβάλω τεράστια προσπάθεια αν θέλω να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία,είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω στους γονείς μου και ειδικότερα στον πατέρα μου που αναγκάστηκε να φυγει μετανάστασης στην Γερμανία για να ανταποκριθεί στις οικονομικές δυσκολίες και στη φοίτησή μου.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνηγόρους μου, την κ. Σοφία Σαριπανίδου και τον William Hab, οι οποίοι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ, γνωρίζοντας ότι είμαι φοιτητής και δεν εργάζομαι καθώς και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας μου, από την πρώτη στιγμή δεν αξίωσαν κάτι οικονομικά και με εκπροσωπούν αφιλοκερδώς,  παρα το φόρτο του γραφείου τους και τις δύσκολες   ποινικες υποθέσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα,γι αυτό  η ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπο τους δεν θα είναι ποτε αρκετή.
Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα». 

Δ. Χαρίτου: Θλίψη, αποτροπιασμός και αισθήματα οργής για το bullying που υπέστη ο 23χρονος Βασίλης

Σαφή θέση ενάντια στο bullying που υφίσταται ο 23χρονος Βασίλης θέλησε να πάρει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Δ. Χαρίτου, και αοφύ επικοινώνησε με τον νεαρό, επεσήμανε: 

«Μόνο θλίψη, αποτροπιασμό και αισθήματα οργής μας προκαλεί τo bullying που υπέστη ο νεαρός φοιτητής Βασίλης Τσαρακτσίδης από την Μεσούνη Κομοτηνής.  Αυτό που συγκλονίζει και οφείλει να προβληματίσει είναι η ένταση της επιθετικότητας και της βίας που εκδηλώνεται σε βάρος του από νέους ανθρώπους, μέλη μάλιστα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Βασίλης βρήκε τη δύναμη να κάνει δημόσια γνωστά όσα με δραματικό τρόπο βιώνει. Είχε το θάρρος να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη ώστε να αποθαρρυνθεί η εμφάνιση ανάλογων περιστατικών εκφοβισμού. Είχε την ευαισθησία να ενθαρρύνει  όσους έχουν υποστεί bullying να μη διστάσουν να καταγγείλουν τους θύτες. Είχα την ευκαιρία να του εκφράσω την πλήρη υποστήριξή  μου και να τον διαβεβαιώσω  πως θα είμαι δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Έχει χρέος η οργανωμένη Πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων εκφοβισμού. Είναι όμως πρωτίστως επιτακτική ανάγκη οι  προσπάθειες όλων μας να κατατείνουν στο να χτυπήσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα στη ρίζα του, στα κοινωνικά αδιέξοδα που διαρκώς μεγαλώνουν για τη νέα γενιά ώστε να προλαμβάνονται κατά το δυνατόν ανάλογα θλιβερά περιστατικά.

tags: bullying

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)