to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 27.04.2019

Tvxs.gr

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

«Kομμουνιστικά κατάλοιπα» κάνουν τους φτωχούς «τεμπέληδες»

Η υπόθεση Πολάκη - Κυμπουρόπουλου μπορεί να προκάλεσε θόρυβο όμως καθώς η αντιπολίτευση επιχειρεί να κανιβαλίσει το θέμα, αναπόφευκτα επανέρχεται στο προσκήνιο η ουσία της συζήτησης, την οποία συγκάλυψε η προσχεδιασμένη απόπειρα αλλαγής της ατζέντας: Το κοινωνικό κράτος.


Η υπόθεση Πολάκη - Κυμπουρόπουλου μπορεί να προκάλεσε θόρυβο όμως καθώς η αντιπολίτευση επιχειρεί να κανιβαλίσει το θέμα, αναπόφευκτα επανέρχεται στο προσκήνιο η ουσία της συζήτησης, την οποία συγκάλυψε η προσχεδιασμένη απόπειρα αλλαγής της ατζέντας: Το κοινωνικό κράτος.

Πίσω από την κακοστημένη και υποκριτική ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ, δεν μπορούν να κρυφτούν όσα καταστροφικά συνέβησαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε οι αντιδράσεις του παλιού πολιτικού συστήματος έρχονται από σαφή ιδεολογική αντίθεση απέναντι στην επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, την ανασύνταξη του ΕΣΥ και την πρόσβαση στην Υγεία για εκατομμύρια ανασφάλιστους, την αύξηση των παροχών, την ουσιαστική αναμόρφωση της προνοιακής πολιτικής, την αντιμετώπιση της φτώχειας αλλά και την πλήρη αναβάθμιση των θεμάτων των ΑΜΕΑ.

Ταυτόχρονα δεν κρύβουν τις προθέσεις τους για το μέλλον:  Μόνο τις τελευταίες μέρες ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Β. Οικονόμου υποστήριξε ότι «το τσάμπα πέθανε», ότι οι εκατομμύρια ανασφάλιστοι που απέκτησαν πρόσβαση στο ΕΣΥ είναι «αλλοδαποί» και το μέτρο θα διακοπεί, ότι θα επανέλθουν τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία. Και πρόσφατα σχετικά ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι «θα κλείσουμε τις σοβιετικής έμπνευσης εκτρωματικές, αχρείαστες και μίζερες δομές τύπου ΤΟΜΥ». Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ, η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «δίνει επιδόματα σε τεμπέληδες» κατά το παλαιότερο αφήγημά της ότι «τα επιδόματα δίνονται σε τύπους, που είναι τεμπέληδες, φυτοζωούν και δεν θέλουν να εργαστούν». Τέλος, ο πρωταγωνιστής στις δακρύβρεχτες υπερβολές για τα ΑΜΕΑ Βασίλης Κικίλιας, σε παλαιότερη συνέντευξή του υποστήριζε ότι «τα επιδόματα είναι μαρξιστικά και κομμουνιστικά δεδομένα» και χαρακτήριζε τους δικαιούχους των επιδομάτων συλλήβδην άεργους.

Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που έχουν την πολιτική ευθύνη για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και παρά τις υποκριτικές κραυγές των ημερών, πρεσβεύουν την εκ νέου κατεδάφιση του και την εφαρμογή καταστροφικών προγραμμάτων τύπου Πινοσέτ. Το πλέον παράδοξο είναι είναι πως το κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε στη μεταπολίτευση σήμερα θεωρείται από τις ίδιες δυνάμεις «κομμουνιστικό κατάλοιπο»!  

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)