to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 06.11.2013

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κομματικό αλισβερίσι με άρωμα Συγγρού

Ρεπορτάζ του Σπύρου Ραπανάκη


Ο "κοριός" της ΕΥΠ αποκαλύπτει τον κεντρικό ρόλο της αποσπασμένης στο γραφείο Αρβανιτόπουλου στο κύκλωμα εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ και του Οίκου Ναύτου

Στο φως της δημοσιότητας έδωσαν οι αρχές τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ μεταξύ των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ και του Οίκου Ναύτου και του ιδιοκτήτη της κλινικής που τους κατήγγειλε. Οι συνομιλίες φαίνεται πως «καίνε» τόσο τους κατηγορούμενους όσο και στελέχη της Συγγρού με τα οποία οι ίδιοι έχουν στενές σχέσεις όπως υπερηφανεύονται, ενώ «φωτογραφίζουν» και τις διασυνδέσεις με υπουργικά γραφεία. Σε όλες τις συνομιλίες εμπλέκεται η υπάλληλος που ήταν αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του Κ. Αρβανιτόπουλου, όπως αποκάλυψε σε χθεσινό της δημοσίευμα η «Α».

Στην πρώτη συνομιλία η κατηγορούμενη δέχεται τηλεφώνημα από το γραφείο του διοικητή του ΟΓΑ με αφορμή ένα ένταλμα πληρωμής, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ υπαινίσσεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για εντάλματα από τον υπουργό, χωρίς να διευκρινίζει ποιον εννοεί. Ωστόσο, σε συνομιλία της με τον κλινικάρχη στις 21.10, αποκαλύπτει τις υψηλές διασυνδέσεις με τη Νέα Δημοκρατία όπως φαίνεται στο παρακάτω χαρακτηριστικό απόσπασμα, όπου Τζ. η κατηγορούμενη και Θ. ο κλινικάρχης.

Τζ.: Να πας στον πρόεδρο να συνεννοηθείς και πώς θα το γράψεις εσύ και πώς θα το γράψει ο πρόεδρος. Καταλαβαίνεις τι έγινε...

Θ.: Ποιος είναι ο πρόεδρος τώρα ρε συ;

Τζ.: Ο Χ.Π. Πάρα πολύ φίλος, κομματικός φουλ.

Θ.: Τι είναι αυτό; Υγειονομικό;

Τζ.: Κομματάρχης, κομματικός, στη Συγγρού. Μαζί είμαστε, καλό παιδί.

Θ.: Τον ξέρεις;

Τζ.: Κολλητός μου φίλος. Τι θέλεις, παιδάκι μου, ό,τι θέλεις από τον Χ.

Θ.: Άμα θέλω κάτι θα μιλήσω με σένα.

Τζ: Μπράβο, ή αυτός ή εγώ, είμαστε κολλητοί και, πώς να το πω, κομματόσκυλα.

Θ.: Εντάξει ρε, ό,τι είναι πάρε τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, μιλώντας με τον «κομματάρχη» Χ.Π. στις 22.10, αποκαλύπτονται επαφές με πολύ στενούς κύκλους του υπουργού Ναυτιλίας και συγκεκριμένα τον νομικό του σύμβουλο, που επηρεάζουν ακόμα και το περιεχόμενο νομοσχεδίων.

Επιπλέον η καταγεγραμμένη συνομιλία την ώρα της συναλλαγής την 1.11 δείχνει ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή οι δύο υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου παζάρευαν με τον κλινικάρχη για το ποσό που θα πάρουν και το ποιος θα επωφεληθεί από τον ΦΠΑ.

ΠΕΝΕΝ: Τα ΜΜΕ απέκρυψαν την κομματική ιδιότητα της κατηγορούμενης

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών από την πλευρά της ζητάει πλήρη και σε βάθος χρόνου εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα παραστατικά ιατρικών υπηρεσιών των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου, τονίζοντας παράλληλα πως όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Τέλος, υπογραμμίζουν πως αποσιωπήθηκε από την πλειονότητα των ΜΜΕ ότι ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση ήταν αποσπασμένο ως γραμματέας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και ήταν υπεύθυνη για μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του ο Μ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε την απομάκρυνση της "πρωταγωνίστριας" του κυκλώματος από τον Οίκο Ναύτου, καθώς και τη διενέργεια ΕΔΕ για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)