to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 28.12.2020

Πολιτική

Κομματική προπαγάνδα σε Έλληνες εφήβους του εξωτερικού έστησε το ΥΠΕΞ σε συνεργασία με το think tank της ΝΔ

Προπαγάνδα με κρατική σφραγίδα έχει στήσει το ΥΠΕΞ, που σε συνεργασία με το κομματικό think tank του κόμματος, θα διαφημίσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας επί της οικονομίας, σε Έλληνες εφήβους του εξωτερικού, μέσω διαγωνισμού.


«Οικονομική Ολυμπιάδα» μαζί με το Κέντρο (νεο)Φιλελεύθερων Μελετών (ΚεΦιΜ), ένα think tank που αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μέλη της Νέας Δημοκρατίας και συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνδιοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνεργασία ανακοινώνεται μάλιστα «περήφανα» στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει και το σχετικό κάλεσμα. Εκεί γίνεται λόγος για έναν «διεθνή διαγωνισμό γνώσης» για εφήβους που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει αιτήσεις από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Η «οικονομική ολυμπιάδα» υποστηρίζει πως αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ευχέρειας των νέων επί οικονομικών θεμάτων. Βέβαια τα εργαλεία για κάτι τέτοιο θα προέρχονται αποκλειστικά από το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Νέας Δημοκρατίας, προωθώντας έτσι, με αθέμητο τρόπο, κάθε άλλο παρά μια σφαιρική αντίληψη της οικονομίας.

Με απλά λόγια το υπουργείο θα «μεταφέρει» στα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικού, όχι κάποια επιστημονική γνώση, αλλά την κομματική ιδεολογία της ΝΔ.

Μερικά μόνο από τα στελέχη του ΚεΦιΜ είναι η Μιράντα Ξαφά, παλαιό μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πέτρος Δούκας, βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Γιώργος Άρχοντας, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και σύμβουλος του πρώην υπουργού του Αντώνη Σαμαρά, Κων/νου Αρβανιτόπουλου, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, διορισμένος στο ΚΕΠΕ και επί Σαμαρά επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Τάσος Αβραντίνης, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ, Α' Πειραιά, κ.α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)