to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 21.01.2022

Πολιτική

Κομματική φιέστα και πατριδοκαπηλία

Όταν μια κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, και διαπιστώνει ότι οι πολίτες έχουν σταματήσει να την εμπιστεύονται και την αποδοκιμάζουν σε κάθε ευκαιρία, τότε ψάχνει τρόπους να εντυπωσιάσει και να εξαπατήσει.


(φωτ.: Μιχ. Καραγιάννης/Eurokinissi)

Η απόκτηση των Rafale ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει ένα σόου κακογουστιάς, λαϊκισμο, και αισχρής πατριδοκαπηλίας.

Το πρόγραμμα της φιέστας περιείχε τα πάντα. Πτήση των Rafale πάνω από την Aκρόπολη για να ανέβει η εθνική υπερηφάνεια στα ύψη, αγιασμός για να συνδεθεί ο υπερπατριωτισμός με το θρησκευτικό αίσθημα, και κομματικό βίντεο που διαφήμιζε τα Rafale, και αντί να δείχνει την ελληνική σημαία, έδειχνε το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας, λες και τ' αγόρασε το κόμμα με δικά του λεφτά, και όχι με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

Όλο αυτό το πανηγύρι σε τι αποσκοπούσε; Μα προφανώς στις επόμενες εκλογές και στο προφίλ του πατριώτη και καλού χριστιανού Μητσοτάκη που κάθε νοικοκύρης πρέπει να ψηφίσει.

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχασε εντελώς τον έλεγχο και να απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας, μπορεί η χώρα μας να είναι στις χειρότερες θέσεις σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμό επειδή ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην φτιάξει ΜΕΘ και να μην προσλάβει υγειονομικό προσωπικό, μπορεί επίσης να μην πήρε μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς, μπορεί ο ελληνικός λαός να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημική κρίση και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια δίχως καμία ουσιαστική κρατική υποστήριξη, έχουμε όμως πλέον την τύχη να διαθέτουμε Rafale που κόβουν βόλτες πάνω από την ακρόπολη.

Κάπως έτσι ξεχνούμε την εθνική ταπείνωση που ζούμε στους διαδρόμους των νοσοκομείων, και ονειροβατούμε στο εθνικιστικό παραμύθι των εξοπλιστικών που τόσο ακριβά πληρώνει ο ελληνικό λαός, και με χρήματα που σε καιρό πανδημικής κρίσης δεν περισσεύουν.

Οι προτεραιότητες σήμερα θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, και όχι οι πολυδάπανες αγορές αεροσκαφών και οι εντυπωσιακές φιέστες. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε δηλώσει, τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Οπότε ας μην περιμένουμε κάτι καλύτερο.

* O Ισίδωρος Λως είναι μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)