to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 05.03.2020

Πολιτική

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών οι φωνές σε όλο τον κόσμο θα αυξηθούν για να μας υπενθυμίσουν παλαιούς, σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες


Αναλυτικά η ανακοίνωση των γυναικών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:

«Εμείς, οι γυναίκες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και υποστηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα φεμινιστικά κινήματα στην Ευρώπη.

Σήμερα, αντιμετωπίζοντας την ανάκαμψη της ακραίας και συντηρητικής δεξιάς, πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε θέση μάχης. Επιπλέον, η πατριαρχική κουλτούρα εξακολουθεί να διατηρείται από το σχολικό σύστημα και από τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες που διευκολύνουν τη χειραφέτησή μας. Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτό το καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα που μας στερεί τα δικαιώματα μας!

Σήμερα, η Φεμινιστική Απεργία πηγαίνει πέρα από την απεργία για την ανισότητα στη μισθωτή εργασία. Αυτή η απεργία τοποθετεί την εργασία για τη φροντίδα στο προσκήνιο: καθημερινή, απλήρωτη και αόρατη, αλλά εξακολουθεί να είναι ο κινητήρας της οικονομίας. Ας δείξουμε λοιπόν ότι όταν οι γυναίκες σταματούν και ο κόσμος σταματά!

Ποιο είναι το νόημα να ζούμε σε μια κοινωνία που έχει ως κανονικότητα την αστάθεια στις συνθήκες ζωής των γυναικών;

Επαναβεβαιώνουμε τα δικαιώματά μας να διαθέτουμε ελεύθερα το σώμα μας, να ελέγχουμε τη γονιμότητά μας, να αποφασίζουμε για τη σεξουαλικότητά μας και για τη σχέση μας με τη μητρότητα.

Απαιτούμε, για όλες, την πρόσβαση σε δωρεάν άμβλωση, καθώς και την απόσυρσή της από τους ποινικούς κώδικες. #MyBodyMyChoice

Απαιτούμε αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο #MeToo, ακούγοντας τις φωνές των θυμάτων #YoTeCreo, καθώς και την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία θεσπίζοντας την αποτελεσματική τιμωρία της από το νόμο #NiUnaMenos.

Απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, το τέλος της υπερβολικής εκπροσώπησης των γυναικών στις υποτιμημένες θέσεις μερικής απασχόλησης και το τέλος των συντάξεων φτώχειας. Αρνούμαστε να αναλαμβάνουμε την οικιακή εργασία και τη φροντίδα των άλλων, για την οποία ούτε τα κράτη ούτε οι άνδρες αναλαμβάνουν τη συνυπευθυνότητα. Απαιτούμε ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας που να υποστηρίζει τις οικογένειες.

Απαιτούμε το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου συστήματος που καταστρέφει τη ζωή μας και τον πλανήτη. Οι πρώτοι άνθρωποι που πλήττονται από τις κλιματολογικές και οικολογικές κρίσεις είναι οι πιο επισφαλείς και είναι οι γυναίκες. Δεν θα υπάρξει κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς πραγματική ισότητα.

Ζητάμε να τερματιστεί η λιτότητα και οι πόλεμοι που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, από τη διακίνηση μέχρι τη μετανάστευση. Σε όλα τα δεινά μας, οι ίδιοι ένοχοι!

Είναι καιρός να οικοδομήσουμε έναν διεθνισμό βασισμένο στην αλληλεγγύη, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την προστασία της ζωής όλων των γυναικών! Ακολουθούμε το μονοπάτι που έχουν χαράξει θαρραλέες γυναίκες όπως η Ρόζα Λούξεμπουργκ, προκειμένου να συγκλίνουμε και να οικοδομήσουμε "έναν κόσμο όπου είμαστε κοινωνικά ίσοι, ανθρώπινα διαφορετικοί και εντελώς ελεύθεροι"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)