to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 20.11.2012

Διεθνή

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση - Ζητά αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας από την ισραηλινή κυβέρνηση στη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, απαιτεί από την ΕΕ να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.


Ολόκληρη η ανακοίνωση
 
Η δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Αχμέντ Τζάμπρι, είναι μια προσπάθεια να εμποδιστεί η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ, αφού στόχο είχε να προκαλέσει την αντίδραση της Χαμάς και να επωφεληθεί της βίας, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της δεξιάς κυβέρνησης εν όψει των επερχόμενων ισραηλινών εκλογών. Με την κλιμάκωση της βίας, που προκάλεσε δεκάδες δολοφονίες Παλαιστινίων, και την απειλή για επέμβαση του Ισραήλ και πόλεμο, ο πραγματικός στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει την υπόθεση της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους ως αδύνατη. Εκτιμούμε τις διπλωματικές προσπάθειες του προέδρου Αμπάς να επιταχύνει την αναγνώριση από τον ΟΗΕ, που θα επέτρεπε την ειρηνική επίλυση της διαμάχης στη Μέση Ανατολή
 
Απαιτούμε από τα ευρωπαϊκά κράτη να υποστηρίξουν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, να καταδικάσουν την κλιμάκωση της βίας από το Ισραήλ, καθώς και να σταματήσουν την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ισραήλ, που πρόσφατα αναβαθμίστηκε. 
 
Στηρίζουμε το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και την απόκτηση δικού τους κράτους, εντός των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων. 
 
Απαιτούμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, την κατεδάφιση των παράνομων εποικισμών και του τείχους της ντροπής, καθώς και τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας, την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της βίας.    
 
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, πολίτες πλήρωσαν το τίμημα της πολιτικής αδράνειας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ίδια ιστορία. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)