to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 21.03.2013

Οικονομία

Κομισιόν: Στα 31,9 δισ. δολ. οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2012

Στα 31,9 δισ. δολάρια ανήλθαν οι καταθέσεις των Ελλήνων μη τραπεζικών επενδυτών στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2012, έναντι 12,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο 2008.


Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης Αλ. Σεμετά απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου είχε ζητήσει να πληροφορηθεί από την Επιτροπή το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων σημειώνοντας παράλληλα την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τον έλεγχο διαφυγόντων και μη φορολογημένων κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν κατά πόσον οι καταθέσεις που υφίστανται στο εξωτερικό είχαν φορολογηθεί στο κράτος διαμονής του επενδυτή. Ο κ. Σεμετά υπενθύμισε παράλληλα πως στις 6 Δεκεμβρίου 2012, η Επιτροπή ενέκρινε σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.

«Η απάντηση της Επιτροπής επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά με συγκεκριμένους αριθμούς τη μεγάλη αύξηση εκροών ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου.

Επισήμανε ακόμη ότι «η δημιουργία κλίματος σταθερότητας που καλλιεργεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση προσέλκυσης και επιστροφής στη χώρα των κεφαλαίων αυτών εξετάζοντας παράλληλα τις περιπτώσεις εκείνες που τίθεται θέμα ποσών που δεν έχουν φορολογηθεί».

Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)