to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 23.11.2016

Οικονομία

Κομισιόν για «μίνι σύνοδο» υπουργών Ευρωζώνης-ΔΝΤ για την Ελλάδα: «Δεν σχολιάζουμε διαρροές προς τον Τύπο»

Η απάντηση της Κομισιόν σε γερμανικό δημοσίευμα περί σύγκλισης του Washington Group για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα


«Δεν σχολιάζουμε διαρροές προς τον Τύπο», απάντησε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κληθείσα να σχολιάσει χθεσινό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι την Παρασκευή επρόκειτο να συγκληθεί στο Βερολίνο το λεγόμενο Washington Group, με θέμα τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Η ίδια τόνισε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του επιτρόπου Οικονομικών «να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τέτοιες συναντήσεις».

Επιπλέον, ερωτηθείς εάν ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, είχε προγραμματίσει ταξίδι στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε διαρροές, ούτε υποθετικές ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτές τις διαρροές».

Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία μετάβασης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, η κ. Μπράιντχαρντ σημείωσε πως θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου.

Τέλος, σχετικά με τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πηγές της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι «οι επαφές συνεχίζονται σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο», προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, έγινε «εξαιρετική δουλειά» και σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος».

Νωρίτερα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν (Friederike von Tiesenhausen) διέψευσε το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Süddeutsche Zeitung", για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)