to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 15.09.2021

Πολιτική

Κωλοτούμπα: Τώρα μισοπαραδέχεται το «λάθος» ο Μπογδάνος - Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη σιωπή Μητσοτάκη

...και ενημερώνει ότι ο υπεύθυνος για το αποτρόπαιο δημοσίευμα με τη δημοσίευση λίστας ονομάτων 5χρονων παιδιών στο meaculpa.gr, που «δεν του ανήκει», απολογήθηκε και απολύθηκε. Ο ίδιος, που χθες απειλούσε (τι σπάνιο....) με μηνύσεις, παραδέχεται ως μόνο του σφάλμα ότι «έκανε ένα retweet που δεν έλεγξε».... - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο – Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί και ο Μητσοτάκης Μπογδάνος είναι»


Ο βουλευτής της ΝΔ, που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι το meaculpa.gr δεν του ανήκει, διαβεβαιώνει σήμερα, μετά τον σάλο με τη δημοσίευση λίστας με ονοματεπώνυμα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, ότι «διακόπηκε η συνεργασία [της ιστοσελίδα] με τον υπεύθυνο» για τη δημοσίευση, ενώ προηγουμένως υπήρξε και «απολογία» - προφανώς ξέρει από μέσα τα πράγματα, η ίδια η ιστοσελίδα δεν αναφέρει τίποτα περί απολογίας και απόλυσης...

Ο Κ. Μπογδάνος φανερώνει δηλαδή την, ευρέως γνωστή, στενή του σχέση με το meaculpa.gr, ενώ μετά, ολίγιστος ξανά, παραδέχεται δειλά το σφάλμα του, αφού πρώτα το αλλάξει σε ένα απλώς «έκανα ένα retweet που δεν έλεγξα». Ο ίδιος, χθες, απειλούσε με μηνύσεις και διέψευδε ότι αναρτήθηκε λίστα με ονόματα....

Η ανάρτηση Μπογδάνου:

Και προς υπενθύμιση στον ίδιο, οι χθεσινές απειλές του για μηνύσεις:

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου:

«Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο – Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί και ο Μητσοτάκης Μπογδάνος είναι»

Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το Υπουργείο Υγείας.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Τα ίδια έκανε και με το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, που έχει καταγγείλει βιασμό. Τα ίδια έκανε και όταν ο κ. Λοβέρδος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας. Και όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής.

Παραίτηση ζητάει και το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από τη Κ.Ο της ΝΔ.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι

«η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορει να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.

Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της». 

Μέρα25: Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»;

«Ανάρτηση της σελίδας meaculpa.gr, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: «σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα.

Μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικός Βουλευτής να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν.

Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)