to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 24.11.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Κωλοτούμπα Σκυλακάκη: Υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τα ψέματα που είπε για ΣΥΡΙΖΑ και έξωση Κολοβού (βίντεο)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναδιπλώθηκε στη Βουλή μετά το σάλο που προκάλεσαν τα ψέματα που διέδιδε ανερυθρίαστα


Μέσα σε 24 ώρες ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τον οχετό ψεμάτων που απηύθυνε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι ο πλειστηριασμός του σπιτιού της δημοσιογράφου έγινε το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας όργιο συκοφαντικών σχολίων από βουλευτές της ΝΔ και δεξιά τρολ, υποχρεώθηκε στη Βουλή να πάρει πίσω τις συκοφαντικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη (23/11) είχε πει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής:

«Ανοίγω την σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, την 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε;

Σήμερα Πέμπτη (24/11),  μετά την αποκάλυψη του ψέματος ότι δήθεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν πίεσης στην Επιτροπή της τομεάρχη Οικονομικών κας Αχτσιόγλου και του κ. Φάμελλου, ο κ. Σκυλακάκης αναγκάστηκε να τα μαζέψει και είπε ότι μίλησε για ημερομηνία δημοσίευσης και όχι ότι έγινε ο πλειστηριασμός, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα. 

Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του κ. Σκυλακάκη στη Βουλή, ότι το σπίτι της κας Κολοβού πλειστηριάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ότι “εκτός από ψευδής και προκλητική τοποθέτηση, δεν αρμόζει και στον ρόλο ενός υπουργού Οικονομικών να τοποθετείται με όρους τρολ του διαδικτύου” και διευκρίνισε ότι “ότι ο πλειστηριασμός έγινε τον Μάρτιο του 2022 και όχι επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν έγινε, όμως, ούτε τον Οκτώβριο του 2019 επί ΝΔ, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε παρατείνει τον πρώτο καιρό το πλαίσιο που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση πιέζεται πολιτικά και προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης αλλού”.

Όπως είπε η κα Αχτσιόγλου, το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών είναι να έχουμε ένα κύμα πλειστηριασμών για το 2022, με 44.000 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, να έχουν γίνει ήδη τριπλάσιοι πλειστηριασμοί σε σχέση με πέρσι και πρώτης κατοικίας, τα funds και οι servicers να είναι ανεξέλεγκτοι και σε πλήρη ασυδοσία. “Δεν απαντούν σε κρούσεις πολιτών, προχωρούν σε ανακοινώσεις πλειστηριασμών για ευτελή ποσά, δεν διαπραγματεύονται χωρίς να έχει δώσει ο δανειολήπτης ένα μεγάλο εφάπαξ ποσό” είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για μια “επιθετική στρατηγική μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης προς αδύναμους πολίτες που αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως στρατηγικοί κακοπληρωτές”.

Η κα Αχτσιόγλου ανέδειξε επίσης τον κίνδυνο για μια “νέα γενιά κόκκινων δανείων”, εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, επισήμανε ότι τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, και μίλησε για τον κίνδυνο “η Eurostat να εγγράψει στο δημόσιο χρέος της χώρας τις εγγυήσεις του δημοσίου που δόθηκαν για τα δάνεια του ‘Ηρακλή’ ύψους έως 18,7 δις, ανεξάρτητα αν καταπέσουν ή όχι”.

Τέλος, σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, ότι υπάρχει ένα εμπόδιο σχετικά με την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, εμπόδιο που σύντομα θα αρθεί, αναρωτήθηκε η κα Αχτσιόγλου “τι ξέρει ο κ. Στουρνάρας; Ξέρει τι κάνει η δικαιοσύνη ή του έχει πει η κυβέρνηση ότι θα το λύσει προς όφελος των τραπεζών;”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)