to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 15.11.2013

πηγή: ertopen

Κοινωνία

Koλωνός: Ρατσιστική επίθεση στη Λένορμαν από φασιστοειδές

Άλλο ένα περιστατικό ρατσιστικής βία, καταγγέλλει η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).


 Ρατσιστική επίθεση στην Λένορμαν από φασιστοειδές

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


"Ο Βάρες  Μοχαμάντ κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ την ρατσιστική επιθεση που δέχθηκε από έναν μαυροφορεμένο στην οδό Παλαμηδίου και Αστρους μετα την στροφή της Λένορμαν την Τετάρτη 13/11 στις 8μμ ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο στη δουλειά του.

Προπορεύονταν ένα αυτοκίνητο το οποί στο συγκεκριμένο σημείο άρχισε να κόβει ταχύτητα μέχρι που σταμάτησε απότομα. Όταν του κόρναρε ελαφριά για να προχωρήσει αφού σταμάτησε σε σημείο που δεν υπήρχε ούτε στοπ ούτε φανάρι για πάνω από μισό λεπτό, τότε ο οδηγός κατέβηκε. Ήρθε και άνοιξε τη πόρτα και τον χτύπησε στο πρόσωπο κουτουλώντας τον και συνεχίζοντας με γροθιές. Φώναζε διαρκώς και έβριζε ρατσιστικά:» Γαμώ το Πακιστάν, να φύγετε όλοι, γαμώ το σπίτι σου».

Σταμάτησε να χτυπά όταν ένας ηλικιωμένος άρχισε να του φωνάζει «τι είναι αυτά που κάνεις, δεν ντρέπεσαι». Όταν ο Βαρές πήρε το αυτοκίνητο για να φύγει τον ακολούθησε και πλησίαζε διαρκώς από πίσω φωνάζοντας «θα δω που δουλεύεις και θα σου δείξω».

Στην ίδια περιοχή δραστηριοποιείται πυρήνας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο οποίος έχει επιτεθεί σε αρκετούς στην οδό Λένορμαν.

Όσον για τον αν η Αστυνομία του Δένδια έχει «αυτοκαθαρθεί» όπως δήλωσε πρόσφατα ας μας εξηγήσει ο ίδιος γιατί ζητήθηκε το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης που πήγε στο Α.Τ. Κολωνού για  να υποβάλει μήνυση να πληρώσει παράβολο 100 ευρω. Γιατι δεν τον διευκόλυναν να κάνει μηνυτήρια αναφορά και να πάρουν το αριθμό αυτοκινήτου που είχε από το δράστη ώστε να συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία;

Ο ρατσισμός στα Αστυνομικά Τμήματα καλά κρατεί παρά τις ειδυλλιακές αφηγήσεις του Δένδια.

Γι αυτό και το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα θα δώσει τις δικές του απαντήσεις στην πορεία του Πολυτεχνείου και στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν στις 18 Δεκέμβρη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)