to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 27.10.2022

Κοινωνία

Κολωνός: «Ισχυρές ενδείξεις» για τρεις από τους αυτοβούλως εμφανισθέντες στη ΓΑΔΑ

Για κάποιους από τους άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατέθεσαν ότι είχαν μόνο διαδικτυακή επικοινωνία με τα προφίλ της 12χρονης, έχουν προκύψει «ισχυρές ενδείξεις» ότι δεν είχαν περιοριστεί στην ανταλλαγή μηνυμάτων με το κοριτσάκι


Εν αναμονή της βασάνου της τέταρτης κατάθεσης από το ανήλικο θύμα των φρικαλέων συστηματικών βιασμών και την έκδοσης νέων ενταλμάτων σύλληψης, αστυνομικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι για κάποιους από τους άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατέθεσαν ότι είχαν μόνο διαδικτυακή επικοινωνία με τα προφίλ της 12χρονης, έχουν προκύψει «ισχυρές ενδείξεις» ότι δεν είχαν περιοριστεί στην ανταλλαγή μηνυμάτων με το κοριτσάκι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον τρεις από τους 13 άντρες που υποστηρίζουν ότι δεν είχαν επαφή αλλά μόνο επικοινωνία με τα προφίλ που είχε δημιουργήσει για λογαριασμό της 12χρονης ο Ηλίας Μίχος. Επίσης κατέθεσαν ότι στις φωτογραφίες που είδαν τους καλοκαιρινούς μήνες φαινόταν μεγαλύτερη και ότι η ίδια τούς συστήθηκε ως 17χρονη.

Στο μεταξύ, για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πολυκατοικία που διέμενε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, την ευθύνη ανέλαβαν οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης».

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την Τετάρτη 26/10 την προφυλάκιση του 36χρονου εργαζόμενου σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας που εμπλέκεται στη δυσώδη υπόθεση.

Οι δικαστές με βούλευμά τους ήραν την διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, υπέρ του εισαγγελέα, ο οποίος είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί σε αντίθεση με την ανακρίτρια που έκρινε πως τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Σχετικά με τον 45χρονο που προσήλθε χθες αυτοβούλως, ακολουθήθηκε η διαδικασία ένορκης κατάθεσης και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το κινητό του τηλέφωνο βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο εν λόγω άντρας ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Την ίδια ώρα, προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε προφυλακιστέα. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί τα στοιχεία σε βάρος της ελλιπή και τονίζει την ανάγκη να βρεθεί ξανά κοντά στα παιδιά της.

Έρευνα για το προφίλ των παιδοβιαστών

Μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, η εγκληματολόγος Παυλίνα Μωραϊτη αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που έχει κάνει με καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων. Όπως είπε, κάποιοι, ακόμη και μετά την καταδίκη τους, δεν αναγνωρίζουν τη βαρύτητα της εγκληματικής τους πράξης.

«Αρνούνται πολλές φορές ότι το έχουν διαπράξει. Επιρρίπτουν την ευθύνη σε άλλα πρόσωπα ή μιλούν για δικαστική πλάνη. Ακόμα επιρρίπτουν ευθύνες στο ίδιο το παιδί θύμα» αποκάλυψε η επιστήμονας, τονίζοντας ότι είναι προκλητικοί χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους «ως μια σχέση αγάπης».

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι παιδόφιλοι και παιδοβιαστές προέρχονται συνήθως από τον οικείο χώρο του παιδιού (οικογενειακό περιβάλλον, φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον). Και όπως είπε η κ. Μωραϊτη, συνήθως είναι ένα άτομο το οποίο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού ή και των γονέων, που μπορεί να έχει κάποια ηγετική θέση σε μια ομάδα, με αποτέλεσμα να κερδίζει την εμπιστοσύνη, ώστε να μπορέσει ευκολότερα να προσεγγίσει το παιδί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)