to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 06.01.2016

Διεθνή

Κολωνία: Οργή για τις επιθέσεις κατά γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 300 γυναίκες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της βίας κοντά στο σημείο των επιθέσεων (η φωτογραφία από το Reuters)


Την οργή της για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Τουλάχιστον 90 καταγγελίες από γυναίκες έγιναν στην αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση από ομάδες ατόμων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. Οι γερμανοί είναι σοκαρισμένοι από την έκταση των επιθέσεων, με δράστες νεαρούς και μεθυσμένους άνδρες.

Η γερμανίδα καγκελάριος τηλεφώνησε στην δήμαρχο της Κολωνίας Ενριέτε Ρέκερ και της εξέφρασε την «οργή της για αυτές τις αηδιαστικές επιθέσεις και σεξουαλικές επιθέσεις».Η καγκελάριος είπε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα «για να βρεθούν οι δράστες το συντομότερο δυνατόν» και να τιμωρηθούν ανεξαρτήτως της καταγωγής τους. Μάρτυρες και αστυνομικοί σημείωσαν ότι δράστες φαίνονταν να προέρχονται από αραβικές χώρες ή από την βόρειο Αφρική. Ωστόσο, η δήμαρχος της Κολωνίας κάλεσε τους πολίτες να μην εξάγουν συμπεράσματα για τους δράστες. «Δεν είναι σωστό να συνδέεται ομάδα που φαίνεται να προέρχεται από τη Βόρειο Αφρική με τους πρόσφυγες» είπε, μετά από συνομιλίες με αστυνομικούς. 

(το χάος στην Κολωνία κατά την αλλαγή του χρόνου)

Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 300 γυναίκες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της βίας κοντά στο σημείο των επιθέσεων. Ένα από τα πλακάτ έγραφε: «Κυρία Μέρκελ. Πού είστε; Τι λέτε;» Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Κολωνία έκανε λόγο για μία «νέα διάσταση εγκλήματος» και απέρριψε τις κατηγορίες για τον τρόπο χειρισμού των επιθέσεων.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)