to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 06.07.2022

πηγή: news247

Πολιτική

Κολλέγιο Αθηνών: Σιωπή Κεραμέως για τον προβληματικό κανονισμό περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν και κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή δεν έχει πει κουβέντα εδώ και ένα μήνα για το ζήτημα του προβληματικού κανονισμού του Κολλεγίου Αθηνών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.


Φωτογραφία: Γ. Κονταρίνης, Eurokinissi

Το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαννόπουλου στο news247

Εχουν περάσει περάσει περισσότερες από 30 ημέρες από τη στιγμή που το NEWS 24/7 έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα του τουλάχιστον προβληματικού κανονισμού που έχει εκπονήσει το Κολλέγιο Αθηνών, ίσως το πιο δημοφιλές ιδιωτικό σχολείο στη χώρα, που έχει τίτλο "Κανονισμός πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης" και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Και αυτό ενώ η Υπουργός έχει κληθεί να πάρει θέση με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή στις 2 Ιουνίου όχι ένας, όχι δύο αλλά 24 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Κεραμέως βέβαια δεν φημίζεται για την... ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται στα αιτήματα των βουλευτών και απαντά στις ερωτήσεις τους.

Θυμίζουμε ότι τη σύμβαση που είχε υπογράψει το ελληνικό δημόσιο (με δική της υπογραφή) με την Cisco για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης η Υπουργός καθυστέρησε μόλις ένα... χρόνο να την φέρει στη Βουλή. Και όταν τελικά την έφερε, αποκαλύφθηκε σε όλο του το εύρος και το σχετικό σκάνδαλο.

Η σιγή της κας Κεραμέως για το ζήτημα του κανονισμού του Κολλεγίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που έχει αποφανθεί γι' αυτόν ο Συνήγορος του Πολίτης με την 306883/8058/2022 γνωμοδότηση που έχει την υπογραφή της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Θεώνης Κουφονικολάκου.

Συνοπτικά, η κα Κουφονικολάκου είχε διαπιστώσει τα εξής:

Ότι από τις διατυπώσεις του κανονισμού υπάρχει κίνδυνος για διάθεση συγκάλυψης περιστατικών.
Ότι η γραπτή κατάθεση του θύματος θεωρείται εντελώς ακατάλληλη μέθοδος με βάση τα διεθνώς ισχύοντα.
Ότι η διάταξη που προβλέπει πως "οι ψευδώς καταγγέλλοντες οποιονδήποτε θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες, τόσο για την ψευδή καταγγελία τους όσο και για την αναστάτωση που προκάλεσαν στη "Σχολική Κοινότητα" συνιστά "δυνητική απειλή" για το θύμα.
Τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν έπεισε την κα Κεραμέως να απαντήσει, όχι σε μας, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων και κατά συνέπεια στον ελληνικό λαό.

Και το βασικό ερώτημα που μπαίνει είναι το γιατί. Η Υπουργός, η οποία είναι και πρώην μαθήτρια του εν λόγω σχολείου, θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά έτσι ώστε ο εν λόγω προβληματικός κανονισμός να αλλάξει τάχιστα και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Αντ' αυτού, η κα Κεραμέως επιλέγει για άλλη μια φορά τη σιωπή...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)