to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κολαστήριο το Γηροκομείο Αθηνών!

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στο φως πέντε πολύ σοβαρές καταγγελίες για το Γηροκομείο Αθηνών: πλημμελής νοσηλεία, λεκτικός εκφοβισμός, προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές, έλλειψη φροντίδας, ακόμα και ληγμένα φάρμακα


Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων και οι καταγγέλλοντες υπογραμμίζουν ότι απευθύνθηκαν πρώτα στη διοίκηση του Γηροκομείου και στον Δήμο Αθηναίων, που είναι ο εποπτεύων φορέας του ιδρύματος, αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση.
Γράφουν: Γιώτα Τέσση, Αντα Ψαρρά
Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες διαβίωσης ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών προκαλούν πέντε ξεχωριστές καταγγελίες που περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» επαναλαμβανόμενα περιστατικά παραμέλησης ηλικιωμένων στο περίπτερο «Βασίλισσα Ολγα» και εγκληματική αδιαφορία από τα μέλη της προσωρινής αλλά και της παλιάς διοίκησης.

Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τις καταγγελίες αποτυπώνει την πλημμελή νοσηλεία των τροφίμων και την έλλειψη φροντίδας σε ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της πόλης: ηλικιωμένοι ξεχασμένοι επί ώρες σε αμαξίδια χωρίς ζώνη προστασίας με κίνδυνο πτώσης ανά πάσα στιγμή, συχνά λάθη στη φαρμακευτική αγωγή, ακόμα και ληγμένα φάρμακα σε δίσκους νοσηλείας και παραποίηση λογοδοσίας.

Οι πέντε καταγγέλλοντες, ένας πρώην εργαζόμενος στο Γηροκομείο και τέσσερις συνοδοί τροφίμων (σ.σ. τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.») υπογραμμίζουν ότι πρώτα απευθύνθηκαν στους αρμόδιους, δηλαδή στη διοίκηση του Ιδρύματος και στον Δήμο Αθηναίων, που είναι ο εποπτεύων φορέας, ζητώντας να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, αλλά δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση και αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την καταγγελία τους για να γίνουν γνωστές «παράνομες και ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές» εξαιτίας των οποίων τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας τους τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. «Δεν είναι μόνο ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον και θαλπωρή στους τροφίμους, ότι τους απαξιώνουν και τους απομονώνουν, αλλά κυρίως ότι είναι πολύ επικίνδυνη η ανευθυνότητα ορισμένων σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα φροντίδας».

Η πονεμένη ιστορία ενός από τα πλουσιότερα (σε κληροδοτήματα, ακίνητη περιουσία και δωρεές) ιδρύματα της χώρας έχει παρουσιαστεί σε σειρά ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» κυρίως όσον αφορά την κατασπατάληση και υπεξαίρεση χρημάτων του ιδρύματος, ενώ είναι σε εξέλιξη σχετική δίκη με κατηγορούμενους πρώην στελέχη της διοίκησης, μεταξύ των οποίων ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, που κατηγορείται για σωρεία παραβάσεων του Ποινικού Κώδικα και πράξεις που προκάλεσαν οικονομικές ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στην Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών που διαχειρίζεται το ίδρυμα.

Μέχρι να αναλάβει τη διοίκηση ο Πρ. Μπούμπας, η φιλοξενία των τροφίμων ήταν δωρεάν, ενώ στη συνέχεια καταβάλλονταν τροφεία, εκτός από το 30% των φιλοξενούμενων που διέθεταν πιστοποιητικά απορίας. Στο θέμα αυτό, πάντως, υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια. Κρίσιμο στοιχείο είναι ότι οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες και το ένα περίπτερο υποβαθμιζόταν μετά το άλλο ή έκλεινε, παρά τους υψηλότατους μισθούς των μελών της διοίκησης και ενώ αγοράζονταν ακριβά εκκλησιαστικά είδη και δίνονταν υπέρογκα ποσά για υποτιθέμενες κατασκευές. Ουσιαστικά δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στη διαχείριση της περιουσίας του ιδρύματος, όπως έχει ήδη αποτυπωθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Αθηνών μπορεί να μην επλήγησαν από τον κορονοϊό όπως σε άλλα γηροκομεία της Ευρώπης, αλλά οι καταγγελίες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το ίδρυμα έπασχε και πάσχει βαριά, ανεξαρτήτως πανδημίας.

1.  «Εδιναν ηρεμιστικά στη μητέρα μου και την κλείδωναν στο δωμάτιο»​​​​​​

«Η πρώτη επαφή με τον χώρο ήταν θετική· είχα μιλήσει στη μητέρα μου για το Γηροκομείο, ήταν στα πρώτα στάδια της αρρώστιας της και εκείνη το ζητούσε. Ισως ο χώρος, με δέντρα, κήπους, ησυχία, να της έδινε την εντύπωση του δικού της σπιτιού», περιγράφει κόρη ηλικιωμένης και εξηγεί ότι μέσα σε δυο εβδομάδες όλα άλλαξαν, καθώς διαπίστωσε ραγδαία επιδείνωση στην κατάσταση υγείας της μητέρας της.

«Μετά από δεκαπέντε μέρες τη βρήκα σε καταστολή· ούτε να μιλήσει δεν μπορούσε, τα βλέφαρά της έκλειναν. Ενημέρωσα την προϊσταμένη και μου είπε ότι φταίει η ζέστη. Αλλά την επόμενη μέρα ο βοηθός της γιατρού διαπίστωσε ότι της είχαν δώσει ηρεμιστικά.

Το ανέφερα. Ακολούθησε το να βρίσκω χάπια στο πάτωμα, που σημαίνει ότι άφηναν τα φάρμακα χωρίς να περιμένουν να τα πάρει. Το ανέφερα. Πολλές φορές ήταν αφυδατωμένη και έπινε όλο το μπουκαλάκι νερό που της έδινα. Τα ανέφερα και ζήτησα να της δίνουν λίγο νεράκι. Ακολούθησε το κλείδωμα στο δωμάτιο διότι της άρεσε να περπατά και αυτό τους ενοχλούσε. Το ανέφερα και αυτό. Κάποια στιγμή τη βρήκα χτυπημένη στο μάτι. Μπορεί η ίδια να χτύπησε σε κάποια γωνία, όμως όταν το ανέφερα δεν το είχαν καν προσέξει...»

2. «Μίλησα σε διοίκηση και Δήμο Αθηναίων, δεν έκαναν τίποτα»

«“Κωλόγρια, τι χτυπάς το κουδούνι και δεν με αφήνεις να κοιμηθώ;” ήταν μία από τις... παρατηρήσεις που δέχτηκε η ηλικιωμένη συγγενής μου, αλλά πιο πολύ στενοχωρήθηκε όταν ενώπιον άλλων τροφίμων στην τραπεζαρία τής έπεσε το κουτάλι λόγω εκφυλιστικής αρθρίτιδας και μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού την έκανε ρεζίλι φωνάζοντας “ρε σκατόγρια, κοίτα πώς τα έκανες, δεν είμαι υποχρεωμένη να τα μαζεύω”. Και εκείνη έκλαιγε σαν μωρό παιδί από την ντροπή της.

Επίσης, φροντίστρια, την ώρα που την έκανε μπάνιο, χρησιμοποιούσε τους ίδιους άσχημους χαρακτηρισμούς (“κωλόγρια”) με στοιχεία εκφοβισμού», μας λέει η καταγγέλλουσα και κάνει λόγο για χαρακτηριστικά απάνθρωπης και επικίνδυνης συμπεριφοράς, τα οποία απαξίωναν τη μητέρα της και είχαν αποτέλεσμα να κλείνεται στον εαυτό της και να απομονώνεται όλο και περισσότερο. «Απευθύνθηκα στη διοίκηση του Γηροκομείου και στον Δήμο Αθηναίων, αλλά δεν έκαναν τίποτα», προσθέτει και εξηγεί ότι αναγκάστηκε να πάρει τη μητέρα της στο σπίτι για να την προφυλάξει.

«Για να καταλάβετε το μέγεθος της παραμέλησης, είναι χαρακτηριστικό ότι όταν μπήκε στο ίδρυμα, περπατούσε και σηκωνόταν, αλλά ύστερα από έναν μήνα δεν ξαναπερπάτησε και η δικαιολογία ήταν ότι δεν τη σήκωναν λόγω έλλειψης προσωπικού», προσθέτει και διευκρινίζει ότι «δεν ευθύνονται όλοι οι εργαζόμενοι γι’ αυτήν την κατάσταση, αλλά μερικοί αδιαφορούν πλήρως για τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μονίμως ο κίνδυνος κακομεταχείρισης ή ακόμα και ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς υπάρχει καταγεγραμμένο και πιστοποιημένο περιστατικό (από γιατρό πνευμονολόγο) εισρόφησης από κακό τάισμα της γιαγιάς».

3. Ακόμα και ληγμένα φάρμακα σε δίσκο νοσηλείας

Η μαρτυρία πρώην εργαζόμενου στο Γηροκομείο είναι αποκαλυπτική για τις συνθήκες διαβίωσης στο ίδρυμα. Οπως λέει, ο ίδιος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας όταν προϊσταμένη της πτέρυγας επέπληξε συνάδελφο επειδή κατά τη βάρδια της περιποιήθηκε πάνω από μία φορά ένοικο, ενώ άλλος τρόφιμος που ήταν καθηλωμένος σε αμαξίδιο έμεινε απεριποίητος επί τέσσερις μέρες. Παράλληλα, δύο φορές ενημερώθηκε ότι συνοδοί αντιλήφθηκαν πτώσεις ενοίκου σε διπλανό δωμάτιο και όταν κάλεσαν εσπευσμένα το προσωπικό, εισέπραξαν αδιαφορία και απάθεια.

«Πολλές φορές κατά τον έλεγχο της αλλαγής βάρδιας έβρισκα ενοίκους στα αμαξίδια χωρίς να είναι προστατευμένοι με ζώνη ασφαλείας», συνεχίζει και προσθέτει ότι μπαίνοντας σε δωμάτιο, άκουσε φροντιστές να προσβάλλουν ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια του λουτρού καθαριότητας. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι συχνά οι τρόφιμοι δεν λάμβαναν ολοκληρωμένη φαρμακευτική αγωγή είτε επειδή υπήρχαν παραλείψεις στην καρτέλα όπου αναγράφονταν τα φάρμακά τους είτε επειδή δεν υπήρχε μέριμνα για τη λήψη τους. Οπως καταγγέλλει, δεν έλειπαν και οι περιπτώσεις ληγμένων φαρμάκων!

4. Τέσσερις διακομιδές τροφίμου στο νοσοκομείο λόγω εγκληματικής αδιαφορίας

Ο τέταρτος καταγγέλλων επισκεπτόταν κάθε απόγευμα το Γηροκομείο από τον Μάιο του 2019 έως και τις αρχές Μαρτίου του 2020, οπότε και απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο λόγω κορονοϊού. Μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες η μητέρα του διακομίστηκε τέσσερις φορές σε νοσοκομείο, «εκ των οποίων τη μία επειδή έπεσε όταν σηκώθηκε να ανάψει το φως που όφειλε να είχε ανάψει το προσωπικό αφού είχε βραδιάσει».

«Μόνο τα απογεύματα που ήμουν εκεί, διαπίστωσα να έχουν κάνει πέντε φορές λάθος στα φάρμακα της μητέρας μου, ενώ τη μία φορά δεν ήταν καν της μητέρας μου το φάρμακο και δεν γνωρίζω και τι φάρμακο ήταν. Τη μέρα εκείνη ήταν και ο καρδιολόγος μπροστά. Αλλη φορά δεν είχαν περάσει στην καρτέλα των φαρμάκων το αντιπηκτικό Sintrom, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της», προσθέτει και αναρωτιέται: «Επομένως πόσα λάθη μπορεί να έχουν γίνει τα πρωινά που δεν βρισκόμουν στον χώρο; Τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους ενοίκους που δεν έχουν συγγενείς για να ελέγχουν τι τους δίνουν;»

Χαρακτηρίζει, επίσης, απότομη τη συμπεριφορά ορισμένων μελών του προσωπικού απέναντι στη μητέρα του και δίνει ως παράδειγμα ότι «μια συγκεκριμένη νοσηλεύτρια της πέταξε δυο φορές τα ρινικά για το οξυγόνο και της είπε “μπορείς να τα βάλεις”. Ούτε πάνες τής άλλαζαν συχνά και αυτό άλλαξε με παράπονα προς τη Διεύθυνση και αφού βέβαια πρώτα η υπεύθυνη είπε δυο φορές στη μητέρα μου σε σύντομο διάστημα “δεν αλλάζουμε”». Σύμφωνα με την εκτίμηση του συνοδού, «οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν είναι εκπαιδευμένοι, αμφιβάλλω αν έχουν πτυχίο Νοσηλευτικής και θεωρώ ότι είναι εγκληματικά ανεύθυνοι».

5. Παραμελούν τη σωστή χορήγηση φαρμάκων​​​​​​

Λυπημένη και κυρίως αγανακτισμένη η αδελφή τροφίμου με νόσο Αλτσχάιμερ καταγγέλλει επαναλαμβανόμενα περιστατικά αμελούς νοσηλείας. «Στους συγκεκριμένους ασθενείς τα φάρμακα πρέπει να δίνονται παρουσία του προσωπικού και τριμμένα σε σκόνη για να αποφευχθεί απόχρεμψη. Ομως πολλές φορές είτε έβρισκα τα φάρμακα στο έδαφος είτε είχε ληφθεί ένα μέρος του φαρμάκου. Αλλοτε ήταν ξεχασμένα τα φάρμακα στο μηχάνημα όπου τα κάνουμε σκόνη. Αλλά οι συνεχιζόμενες συστάσεις μου στην προϊστάμενη νοσηλεύτρια της πτέρυγας δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση».

Και ο δικός της συγγενής αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και το αποδίδει σε αναιτιολόγητες ενέργειες του νοσηλευτικού προσωπικού: «Κάποια στιγμή του τοποθέτησαν Levin για λήψη τροφής παρεντερικά και ενώ ήταν απύρετος, τέθηκε σε υποστήριξη οξυγόνου, το οποίο τοποθετήθηκε στη στοματική κοιλότητα και όχι με ρινική υποστήριξη.

Για την αιτία τοποθέτησης οξυγόνου δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση στην ιατρική καρτέλα. Τελικά, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης διεκομίσθη σε εξωτερικό νοσοκομείο». Σε ενδεχόμενη μη σωστή λήψη φαρμακευτικής αγωγής αποδίδει και το έντονο επεισόδιο επιληπτικής κρίσης μεγάλης διάρκειας που παρουσίασε ο αδελφός της.

Οσον αφορά την ατομική υγιεινή και ασφάλεια, «οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, πρόκειται για πλήρη παραμέληση. Την είχα βρει αρκετές φορές στο αμαξίδιο με λυτή τη ζώνη ασφαλείας και μία φορά τη βρήκα στο πάτωμα. Οι συστάσεις μου προς την προϊσταμένη εξακολουθούσαν να μη βρίσκουν ανταπόκριση».

Μια απίστευτη ιστορία κακοδιοίκησης συνεχίζεται...

Με μια πρωτοφανή απόφαση, που εκδόθηκε εν μέσω κορονοϊού, το δικαστήριο έδωσε παράταση οκτώ μηνών στην προσωρινή διοίκηση του Ζώη Κολιού, συναρτώντας τη διενέργεια των εκλογών στο σωματείο του Γηροκομείου με έφεση που έχει καταθέσει η μητριά του υπόδικου Πρ. Μπούμπα κατά της απόφασης που δεχόταν ως νόμιμες τις εγγραφές μελών στο σωματείο μετά την έκπτωση της διοίκησης.

Η έφεση θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο του 2020, αν δεν ζητηθεί ξανά αναβολή. Υπέρ της αίτησης ακύρωσης των εγγραφών με πρόσθετη παρέμβαση τάχτηκαν και οι συγγενείς των μελών της πρώην διοίκησης, που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπως και πλείστα άλλα μέλη του σωματείου που είχαν οικονομικές συναλλαγές με τους έκπτωτους.

Ενα απλό παράδειγμα: προμήθειες που αφορούσαν καθαριστικά και ιατρικά προϊόντα υπερτιμολογούνταν έως και 500% πάνω. Σκόνες πλυντηρίου ρούχων στοίχιζαν 70 ευρώ αντί για 22 ευρώ που πληρώνει κάθε πολίτης για να αγοράσει την ίδια ποσότητα προϊόντος.

Από τον Οκτώβριο του 2016 το πολύπαθο σωματείο του ιδρύματος κάθε μέρα διαλύεται με τις αλλεπάλληλες προσωρινές διοικήσεις που, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, διορίστηκαν με μοναδικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης.

Ωστόσο, οι εκλογές αυτές συνεχώς ματαιώνονται με διάφορα προσχήματα. Τα τελευταία δύο χρόνια πρόεδρος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου διορίστηκε ο Ζώης Κολιός, που φέρεται να δραστηριοποιείται σε διάφορες επιχειρήσεις και συστήματα φύλαξης και προστασίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζόμενων που κατατέθηκαν και στο δικαστήριο, ο Ζώης Κολιός διοικεί κατά τρόπο απολυταρχικό και καταθέτει αλλεπάλληλες αναφορές και μηνύσεις κατά των κατά δήλωσή του «αντιφρονούντων», οι οποίες συνήθως καταλήγουν στο αρχείο.

Προηγούμενα μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενοι έχουν δηλώσει ότι έχουν υποστεί μπούλινγκ όταν δεν υπέγραψαν ή δεν συμφώνησαν με ενέργειες της διοίκησής του. Εχει καταγγελθεί ότι δεν τίθεται καν ως θέμα προς συζήτηση στα διοικητικά συμβούλια η οικονομική ενημέρωση και η διαχείριση των οικονομικών πόρων της διαχειρίστριας «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», αλλά ακόμα και όταν τίθεται ως θέμα, είτε δεν συζητείται καθόλου είτε συζητείται συνοπτικά, χωρίς να δοθούν στοιχεία, ούτε καν αντίγραφα πρακτικών στα μέλη, με διάφορα προσχήματα.

Στη δικάσιμο της 19.10.2019 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και καθηγητής Πανεπιστημίου Γεράσιμος Ζαχαράτος, που εξετάστηκε ως μάρτυρας, περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, την πίεση και τους υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί εντός του Διοικητικού Συμβουλίου. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει ενώπιον του δικαστηρίου να αντικατασταθεί σε περίπτωση που παραμείνει πρόεδρος ο Ζώης Κολιός.

Ακόμα και ο τεχνικός ασφαλείας που ορίστηκε από την προσωρινή διοίκηση του Ζ. Κολιού περιγράφει τραγικά τις συνθήκες μετά την πυρκαγιά της 5.10.2018: «Οι κίνδυνοι να θρηνήσετε δεύτερο Μάτι στο Γηροκομείο είναι τεράστιοι και τα θύματα πιθανόν να ξεπεράσουν τους 102 ή οτιδήποτε. Κάνατε μιάμιση ώρα για 50 γέροντες, που σημαίνει ότι σε μιάμιση ώρα σε έναν σεισμό και σε μια πυρκαγιά, τους χάσατε όλους». Και συνεχίζει περιγράφοντας τις εγκαταστάσεις και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και πρόληψης που έχουν ληφθεί.

Χαώδης περιγράφεται και η κατάσταση του λογιστηρίου από τη βοηθό λογιστή σε επιστολή της στις 6.4.2020: «Για το 2020 είναι απέραστα ταμεία, τράπεζες, ενοίκια, κατασχέσεις, έγγραφα από πρωτόκολλο, χρεώσεις ενοικίων, πληρωμές τροφίμων και ενοικίων. Μέχρι τώρα όλα ήταν περασμένα, καταγεγραμμένα και αρχειοθετημένα και ό,τι και αν ζητούσε κάποιος, υπήρχε σωστά ή λάθος μέσα στο σύστημα. Ομως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα χάος από χαρτιά και ούτε μία εγγραφή μέσα στο 2020 εδώ και τέσσερις μήνες. Δεν είμαι πλέον βοηθός λογιστή παρά μόνο στα χαρτιά, δεν έχω αντικείμενο!». Μετά από αυτή την επιστολή, την οποία γνώριζε ο προσωπάρχης, το συμβούλιο του Ζ. Κολιού απέλυσε τη βοηθό λογιστή εν μέσω καραντίνας.

Μετά τη «Δήλωση συνέχισης της δίκης» που αναγκάστηκε να καταθέσει ο Ζ. Κολιός (1.10.2019), η δικογραφία στάλθηκε με επείγουσα εισαγγελική παραγγελία στην 28η πταισματοδίκη Αθηνών για ορισμό πραγματογνώμονα σχετικά με τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους ζημίας. Το Γηροκομείο στην αρχή συνεργάστηκε με τον πραγματογνώμονα, αλλά μετά από δύο μήνες άρχισε ο προσωρινός πρόεδρος να τον «βομβαρδίζει» με εξώδικα. Στο διά ταύτα, στις 27.5.2020, ο πραγματογνώμονας (Σωτήρης Ανδρουτσόπουλος) κατέθεσε πολυσέλιδη αναφορά στην Εισαγγελία και ζητά την κατάσχεση των στοιχείων για να μπορέσει να διεξαχθεί η πραγματογνωμοσύνη.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας λάβει γνώση της τραγικής κατάστασης, ασκεί την εποπτεία του αρκούμενος σε πρόσθετες παρεμβάσεις! Ο επίτροπός του δεν έχει παρασταθεί σε καμία συνεδρίαση του συμβουλίου από τον Μάιο του 2019, αν και επανειλημμένως ζητείται από τον κ. Ζαχαράτο, επιτρέποντας σιωπηρά τη λήψη και υλοποίηση παράνομων αποφάσεων σε βάρος του Γηροκομείου, όπως μίσθωση ακινήτων, απολύσεις προσωπικού εν μέσω κορονοϊού κ.λπ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 1.6.2020 ασχολήθηκε επιφανειακά με το θέμα «Γηροκομείο Αθηνών», λαμβάνοντας απόφαση για την ανάθεση μελέτης και παρουσίαση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στη δικηγορική εταιρεία «Απόστολος Γεωργιάδης και Συνεργάτες» αναφορικά με την εποπτεία από πλευράς του Δήμου Αθηναίων και την υποβολή πρότασης για ενδεδειγμένες ενέργειες χειρισμού. Ολα αυτά σε μια θυελλώδη συνεδρίαση...

▪ Η συνέχιση της δίκης, που είχε διακοπεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, έχει προσδιοριστεί για τις 25 Ιουνίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)