to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το "Κόκκινο" στην 3η θέση των ενημερωτικών σταθμών

Ισχυρή τονωτική ένεση για το Κόκκινο ήταν η επίθεση που έκανε πριν από λίγες εβδομάδες στον σταθμό της Αριστεράς ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, κάνοντάς τον γνωστό στο πανελλήνιο.


Παίρνοντας αμπάριζα τις πρωινές εκπομπές, τον Ευαγγελάτο και άλλες "φιλόξενες" τηλεοπτικές στέγες, ο Γεωργιάδης εξηγούσε αναλυτικά (και σε υψηλά ντεσιμπέλ) ότι "το -Κόκκινο- του -ΣΥΡΙΖΑ- είναι διαπλεκόμενο, καθώς παίρνει διαφήμιση από... φαρμακευτικές εταιρείες". Πώς θα συντηρηθεί το Κόκκινο χωρίς να παίρνει διαφήμιση δεν αφορά βεβαίως τον υπουργό.

«Μα, ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Κόκκινος»; απορούσαν διάφοροι, μέχρι που έμαθαν ποιος είναι και άκουσαν και πολλοί από αυτούς έμειναν στο 105,5. Αν ο Α. Γεωργιάδης μπορεί να θεωρηθεί ευεργέτης του Κόκκινου, πάνω στη φούρια του να πετάξει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ, το νέο πρόγραμμα του σταθμού, ήδη ώριμο στον ραδιοφωνικό αέρα εδώ και δύο μήνες, είναι αυτό που έκανε τους νέους ακροατές να παραμείνουν και να συνεχίσουν να ακούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων ακροαματικότητας της Focus Bari για την περίοδο από 11 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου:

* Το Κόκκινο ακούν κατά μέσο όρο την ημέρα 117.000 άτομα. Τον Real ακούν 473.000, τον Σκάι 319.000 και τον Alpha 83.000.

* Αυτό σημαίνει για το Κόκκινο 3,8% ακροαματικότητα στο σύνολο του πληθυσμού που ελέγχεται (3,1 εκατ. άτομα) και 4,5% ακροαματικότητα επί του συνόλου των ακροατών ραδιοφώνου (βλ. Πίνακα). Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν το Κόκκινο στην 4η θέση μεταξύ των ενημερωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών ραδιοφώνων. Το Κόκκινο είναι ο τρίτος ενημερωτικός σταθμός της χώρας, γενικής ειδησεογραφικής στόχευσης.

* Στη γενική κατάταξη, που περιλαμβάνει και τους μουσικούς σταθμούς, το Κόκκινο έρχεται στην 21η θέση ακροαματικότητας μεταξύ 25 σταθμών που περιλαμβάνονται στην έρευνα Bari και 42 αδειοδοτηθέντων σταθμών στον νομό Αττικής. Στο Top 5 περιλαμβάνονται οι: Real 15,4% (από 15,0), Μελωδία 10,7% (από 11,1), Σκάι 10,3% (10,5), Athens Dee Jay 8,4% (8,4), Ρυθμός 8,3% (7,9).

* Το Κόκκινο έχει τους πιο πιστούς και «κολλημένους» ακροατές, χτυπώντας μάλιστα την πρώτη θέση: οι ακροατές του Κόκκινου ακούν κάθε μέρα τον σταθμό τους επί 2ώρες και 28 λεπτά. Σχεδόν με ισοβαθμία ακολουθεί ο Real με διάρκεια ακρόασης του μέσου ακροατή 2 ώρες και 27 λεπτά, ενώ ακολουθεί ο Εν Λευκώ με 2ώρες και 6 λεπτά.

* Οι ηλικιακές κατηγορίες που ακούν το Κόκκινο ξεκινούν από τα 25 και εκτοξεύονται μετά τα 45 έτη. Ο σταθμός ακούγεται κυρίως από τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, ενώ η συντήρηση των πομπών ανεβάζει τα νούμερα και στα νότια προάστια, όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σήμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)