to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 08.03.2019

Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο 105,5 για τη 2ωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον «105,5 στο Κόκκινο» εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για αυτόν τον εμπαιγμό και καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας να τηρήσουν τη στάση εργασίας, οργανώνοντας ταυτόχρονα από τα κάτω τις κινήσεις τους ώστε η 8η Μαρτίου να μετατραπεί σε μία πραγματική και αγωνιστική ημέρα διεκδίκησης και στον χώρο των ΜΜΕ", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο 105,5 με αφορμή την απεργία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, συμμετέχουμε αυτονόητα στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 11 πμ έως τη 1 μμ για την Παρασκευή 8 Μαρτίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αυτονόητα γιατί πάντοτε τηρούμε τις αποφάσεις του σωματείου, αλλά επιπλέον γιατί ήμασταν εμείς αυτές/οί που απευθυνθήκαμε προς την ΕΣΗΕΑ (όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κάποια σχετικά πρωτοβουλία, με εξαίρεση την αντίστοιχη παρέμβαση του μέλος του ΔΣ Μ. Παπαχριστούδη), προκειμένου να μας ενημερώσει τι σκόπευε να κάνει για την Παγκόσμια Απεργία Γυναικών.

Δεν μπορούμε ωστόσο να κρύψουμε ότι θεωρούμε την απόφαση αυτή ανεπαρκή, στα όρια του εμπαιγμού. Σε μία Παγκόσμια Απεργία, η οποία κινητοποιεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλη τη Γη, σε μια περίοδο που στους συνεχείς αγώνες των γυναικών για ελευθερία και ισότητα, πολιτική, δικαιωματική και μισθολογική, έρχεται να προστεθεί η έξαρση της βίας εναντίον των γυναικών και οι γυναικοκτονίες, η ΕΣΗΕΑ έκρινε ότι αρκεί ως συμμετοχή μία 2ωρη στάση εργασίας. Ακόμα περισσότερο, όρισε τη στάση αυτή σε ώρες εκτός της συγκέντρωσης των συνδικάτων, έτσι ώστε το κάλεσμα σε αυτήν να μην έχει κανένα νόημα, δεδομένου ότι οι γυναίκες (και οι άνδρες) δημοσιογράφοι που επιθυμούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, εκείνη την ώρα θα δουλεύουν.

Και όλα αυτά για «να μην πληγούν τα δελτία ειδήσεων των 2», όπως αναφέρθηκε μέσα στο ΔΣ. Κι εμείς που νομίζαμε ότι οι απεργίες έχουν νόημα ακριβώς όταν επιφέρουν κάποιο πλήγμα στην παραγωγή και γίνονται ακριβώς για αυτό! Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον «105,5 στο Κόκκινο» εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για αυτόν τον εμπαιγμό και καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας να τηρήσουν τη στάση εργασίας, οργανώνοντας ταυτόχρονα από τα κάτω τις κινήσεις τους ώστε η 8η Μαρτίου να μετατραπεί σε μία πραγματική και αγωνιστική ημέρα διεκδίκησης και στον χώρο των ΜΜΕ.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 13:30 και στη διαδήλωση των γυναικείων οργανώσεων στις 18:00 (αμφότερες στην πλ. Κλαυθμώνος) και καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση ενάντια στις περιπτώσεις παραβίασης των γυναικείων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

Οι εργαζόμενες/οι στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)