to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 26.03.2015

Κοινωνία

Το Κόκκινο 105,5 και πάλι στον αέρα- 4η μέρα κατάληψης στο κτίριο της Σαρρή

Ενώ το κτίριο της οδού Σαρρή παραμένει κατειλημμένο, ο 105,5 στο Κόκκινο επανήλθε από σήμερα 05:00 το πρωί στην κανονική ροή του προγράμματός του. Τα Κόκκινα Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καβάλας, Ρόδου, Κρήτης, Καλαμάτας επανέρχονται στη δική τους ροή.


Για τέταρτη  ημέρα, από το πρωί της Δευτέρας, παραμένουν κατειλημμένες οι εγκαταστάσεις του 105.5 στο Κόκκινο στην οδό Σαρρή 19 από αναρχικούς/ες, αλληλέγγυους/ες στους απεργούς πείνας. 

Το κτίριο της οδού Σαρρή παραμένει κατειλημμένο, ωστόσο ο 105,5 στο Κόκκινο εκπέμπει από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης, με κανονική ροή του προγράμματός του, από Αθήνα.

Τα Κόκκινα Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καβάλας, Ρόδου, Κρήτης, Καλαμάτας επανέρχονται στη δική τους ροή. 

Οι απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι/ες μεταξύ άλλων ζητούν κατάργηση των νόμων περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης, κατάργηση του λεγόμενου κουκουλονόμου και των φυλακών τύπου Γ', την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. 

Από τις 2/3 βρίσκονται σε απεργία πείνας μέσα στις φυλακές 22 κρατούμενοι, με την υγεία τους να επιβαρύνεται πλέον επικίνδυνα. Στο Νοσοκομείο της Λαμίας έχουν μεταφερθεί οι Δ. Κουφοντίνας και Κ. Γουρνάς, ενώ στο Τζάνειο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ο Γεράσιμος Τσάκαλος και Γιώργος Πολύδωρος, ο Χ.Χατζημιχελάκης στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" ενώ η Ο.Οικονομίδου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Την αστυνομοκρατία στα νοσοκομεία όπου μεταφέρονται οι απεργοί, καταγγέλλουν οι αλληλέγγυοι/ες. 


Κείμενο όπου θέτει ζήτημα στοιχειωδών δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημοσίευσε ο Γ. Χαρίσης, για την αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στο γιο του και κρατούμενο απεργό πείνας, Φ. Χαρίση, στο Τζάνειο νοσοκομείο. Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησαν χθες Τρίτη στο Τζάνειο η ομάδα αναρχικών Ρουβικώνας.

Στην ανακοίνωση της κατάληψης, οι αλληλέγγυοι/ες αναφέρουν: «Εμείς από την κατάληψη στο “Κόκκινο 105,5” παίρνουμε το μέσο στα χέρια μας και κάνουμε την αντιπληροφόρηση όπλο!Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας. Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας! Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής!»

Ανακοίνωση με αφορμή την συνεχιζόμενη κατάληψη  «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι η όποια έκφραση διαμαρτυρίας, ακόμη και συμβολική, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακυρώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. «Η φωνή του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού δεν πρέπει να σιγήσει και οι συνάδελφοί μας πρέπει το συντομότερο να αφεθούν απερίσπαστοι στο έργο τους, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Ακατανόητη χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της η συνέλευση εργαζομένων στο Κόκκινο τη συνέχιση της κατάληψης και την εκδίωξη τους από τον εργασιακό τους χώρο. Με ομόφωνη απόφαση οι εργαζόμενοι  ζητούν την ομαλή λήξη της, τονίζοντας ότι η συνέχιση της θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ύπαρξη μιάς "φωνής" που τώρα είναι κρίσιμη και χρήσιμη.

Χθες, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Πέμπτη,26/4.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)