to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 28.06.2016

Κοινωνία

Κόκκινη Κάρτα στο «Loi Travail»: Διαδήλωση στις 18:00 στη γαλλική πρεσβεία

H πρωτοβουλία για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων MayDay συμμετέχει στο κάλεσμα του Alter Summit για μια πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί σε συγκέντρωση έξω από την γαλλική πρεσβεία, σήμερα, Τρίτη, 28/06, και ώρα 18:00


Εδώ το κάλεσμα στο fb

Όπως τονίζει η πρωτοβουλία MayDay, «η αντίσταση των εργαζομένων και η μεταξύ τους αλληλεγγύη είναι πια καθήκον. Η υπεράσπιση των κεκτημένων του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος είναι αναγκαιότητα. Η μάχη που οι Έλληνες εργαζόμενοι θα δώσουν το Σεπτέμβρη έχει ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία». Σε αυτό το πλαίσιο,  καλεί «όλο τον κόσμο της εργασίας, σωματεία και συλλογικότητες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζομένους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης. Σε όλη την Ευρώπη, από το Παρίσι, την Αθήνα, ως το Μαδρίτη και τη Λισαβόνα, όλοι οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια». Πρώτος σταθμός, η διαδήλωση της Τρίτης 28 Ιουνίου στη Γαλλική Πρεσβεία:

 
 
 
 

Το κείμενο του Alter Summit:

Ολόκληρη η Ευρώπη στηρίζει τη Γαλλία!

Σήμερα στη Γαλλία (και το Βέλγιο), η κυβέρνηση, υπό την πίεση της ΕΕ και του δόγματος της ανταγωνιστικότητας, θέλει να μεταρρυθμίσει το εργατικό δίκαιο, όπως έχει ήδη συμβεί στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη Γερμανία το 2004.

Στο όνομα του «εκσυγχρονισμού», αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι οι νόμοι για την προστασία των εργαζομένων αντικαθίστανται με νέους κανονισμούς για την προστασία των εταιρειών: κατάργηση των συμβάσεων που ευνοούν τους εργαζομένους, αύξηση της ευελιξίας και των ωρών εργασίας, μείωση των πραγματικών μισθών και του ελεύθερου χρόνου, παράκαμψη των συνδικάτων μέσω εσωτερικών ψηφοφοριών στις εταιρείες που καθιστούν τους εργαζόμενους έρμαια στον εργασιακό εκβιασμό.

Σε όλη την Ευρώπη, οι πολίτες είναι στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται στη Γαλλία για να πουν ΟΧΙ σε αυτές τις «μεταρρυθμίσεις» και απαιτούν την απόσυρση του εργασιακού νόμου «Loi Travail».

Δείξτε και εσείς κόκκινη κάρτα στο "Loi Travail"! Αναρτήσετε τα μηνύματα αλληλεγγύης σας στο [email protected]

Κόκκινη Κάρτα στο "Loi Travail"!

Το κάλεσμα του MayDay:

Οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η ευρωπαϊκή ένωση είναι καταδικασμένες να οδηγήσουν τους Ευρωπαϊκούς λαούς σε εποχές που θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε αφήσει οριστικά πίσω. Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων είναι ουσιαστικά μια επιλογή υπέρ του κεφαλαίου και της αύξησης της εκμετάλλευσής επί της εργασίας. Μια επιλογή που επιβάλει την επισφάλεια ως κανονική συνθήκη και την εργοδοτική αυθαιρεσία ως καθημερινότητα.

 Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχοντας βιώσει την σκληρή επίθεση του νεοφιλελευθερισμού γνωρίζουν ήδη πως η «ανταγωνιστικότητα» φέρνει ευελιξία και μείωση μισθών, ενώ ο «εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων» φέρνει ανεργία και ανασφάλιστη εργασία. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου που εκφράζονται μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών επιθυμούν  να επιβάλλουν το ίδιο πλαίσιο σε όλες της χώρες της Ευρώπης.

Η αντίσταση των εργαζομένων και η μεταξύ τους αλληλεγγύη είναι πια καθήκον. Η υπεράσπιση των κεκτημένων του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος είναι αναγκαιότητα. Η μάχη που οι Έλληνες εργαζόμενοι θα δώσουν το Σεπτέμβρη έχει ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλο τον κόσμο της εργασίας, σωματεία και συλλογικότητες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζομένους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης. Σε όλη την Ευρώπη, από το Παρίσι, την Αθήνα, ως το Μαδρίτη και τη Λισαβόνα, όλοι οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Τρίτη 28/06  ώρα 18:00 – Γαλλική Πρεσβεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)