to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:48 | 20.11.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κόκκινες γραμμές έχει μόνο η τρόικα

Κυβερνητική υποχώρηση χθες σε ασφαλιστικό και εργασιακά, με πρόσχημα "εκπτώσεις" στο δημοσιονομικό κενό


Βήμα - βήμα, μέρα με την ημέρα, κάμπτονται οι αντιστάσεις Σαμαρά - Βενιζέλου απέναντι στις αξιώσεις της τρόικας για εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του τρέχοντος Μνημονίου, αλλά και συμφωνία για διετή πιστωτική γραμμή, που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα και επιτήρηση από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Το παιχνίδι με την εξάντληση ή και την υπέρβαση διαφόρων "προθεσμιών" (διαβάστε αναλυτικά) φαίνεται τελικώς να αφορά τη δημιουργία τεχνητής κατάστασης "έκτακτης ανάγκης" για να εκβιαστούν οι βουλευτές της Ν.Δ. και, ιδιαίτερα, του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθούν συμφωνίες που υπό κανονικές συνθήκες θα απέρριπταν.

Χθες η κυβέρνηση φέρεται να συμφώνησε στην προώθηση του ασφαλιστικού, την απελευθέρωση των απολύσεων, την επαναφορά του "λοκ άουτ", την κήρυξη απεργίας από το "50% + 1" των εργαζομένων κ.ά., με δήθεν "αντάλλαγμα" υποχώρηση της τρόικας στο ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2015, ώστε να κατατεθεί αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Άτακτη υποχώρηση στην τρόικα για απεργίες και ασφαλιστικό, αλλεπάλληλα ραντεβού Σαμαρά-Βρούτση

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της τρόϊκας για άμεση συμφωνία στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό. Οι εκπρόσωποι των δανειστών και κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας επανέλαβαν τις απαιτήσεις τους να προχωρήσουν τώρα οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν στον συνδικαλιστικό νόμο, το "λοκ άουτ" και το Ασφαλιστικό.

Οι αλλαγές και οι απαιτήσεις της τρόϊκας βρέθηκαν νωρίτερα, το μεσημέρι, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση και την γ.γ. Άννα Στρατινάκη η οποία έχει επωμισθεί το νομοτεχνικό πλαίσιο των αλλαγών στα εργασιακά. Αργά το χτες απόγευμα ο υπουργός Εργασίας βρέθηκε και πάλι στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει για δεύτερη φορά τον πρωθυπουργό σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που φαίνεται να λαμβάνουν δραματικό χαρακτήρα αναγκάζοντας την κυβέρνηση να δεχτεί "όλο το πακέτο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)