to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 06.12.2021

Πολιτική

Κοινοβουλευτική αναφορά Νίνας Κασιμάτη για τα προβλήματα των σχολείων στον Κορυδαλλό

"Σχολεία στον Κορυδαλλό σε κοντέινερ, φοίτηση χωρίς καθηγητές, χωρίς παράλληλη στήριξη στην ειδική αγωγή, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς θέρμανση, χωρίς πυροπροστασία και αντισεισμική προστασία, χωρίς καθαριότητα με 27 μαθητές στην τάξη εν μέσω πανδημίας και οι εκπαιδευτικοί στο καναβάτσο της «αξιολόγησης»" αναφέρει μεταξύ άλλων στην αναφορά της η βουλευτής Β Πειραιά


Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νίνα Κασιμάτη έφερε στη Βουλή τα  τεράστια και προκλητικά προβλήματα των σχολείων στον Κορυδαλλό με Κοινοβουλευτική Αναφορά της  προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, Εσωτερικών Μ. Βορίδη, Υγείας Θ. Πλεύρη, Ψηφιακής Πολιτικής Κ. Πιερρακάκη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη, Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο, και τους θέτει προ των ευθυνών τους καλώντας τους  να δώσουν άμεσα λύσεις  στα όσα αναφέρει η επιστολή που έλαβε από τη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η Νίνα Κασιμάτη δηλώνει: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης στον Κορυδαλλό 3 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε συνθήκες πανδημικής κρίσης είναι προκλητικά. Αποκαλύπτουν ανάγλυφα τις στοχεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για την κατηγοριοποίηση σχολείων, τη συνολική υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τον αποκλεισμό μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων ως τελικό κόφτη σε όσα παιδιά δεν δίνονται καν οι προϋποθέσεις πρόσβασης στην ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία που δικαιούνται!

Η στέγαση σχολικών τάξεων σε κοντέινερ εν έτει 2021, η έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων, η αντίφαση της Ειδικής Αγωγής χωρίς παράλληλη στήριξη και χωρίς σχολικούς νοσηλευτές, η φοίτηση σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς θέρμανση, χωρίς πυροπροστασία και χωρίς αντισεισμική προστασία, η μη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός, η έλλειψη επαρκούς καθαριότητας μέσα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας την ίδια στιγμή που παρά τις εκκλήσεις μέσα στα τμήματα συγκεντρώνονται 27 μαθητές, αλλά και η λειτουργική κατάργηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του ΙΕΚ των Φυλακών Κορυδαλλού λόγω υποστελέχωσης αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την πολύπλευρη αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή που ρίχνει στο καναβάτσο της «αξιολόγησης» τους εκπαιδευτικούς για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να αποσείσει τις ευθύνες της για τη δραματική κατάσταση στην Παιδεία. Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης έχει προηγούμενα με τους καθηγητές, από τότε που τους έθετε σε διαθεσιμότητα για να ικανοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του ενάντια σε κάθε τι δημόσιο, μέχρι που τον ανέκοψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η κοινωνία, οι γονείς και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας έχουν αναγνωρίσει ότι ήταν αυτοί οι εκπαιδευτικοί που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο με αυταπάρνηση και τους αποδίδουν σεβασμό για τον αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν. Τη «δόξα» του κ. Μητσοτάκη είναι σαφές ότι ζηλώνει η κ. Κεραμέως και γι’ αυτό έχει απέναντί της όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κάθε βαθμίδας.

Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά για την αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων του Κορυδαλλού, που δυστυχώς δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη, αλλά σε όλη τη Β’ Πειραιά και πανελλαδικά, και καλώ την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και να πάψει να εκδικείται τη δημόσια παιδεία και τον ανθό της χώρας.

H επιστολή της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)