to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 15.09.2017

Κοινωνία

Κοινωνική έρευνα στον δήμο Μεγάρων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Η συμμετοχή των Ρομά είναι επιβεβλημένη στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής για την κοινωνική ενσωμάτωση τους, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κοινωνικής έρευνας - απογραφής, που πραγματοποιήθηκε για την περιοχή του Βλυχού Μεγάρων.


    Η χρηματοδότηση της έρευνας έγινε από την Περιφέρεια, δημοπρατήθηκε από τον δήμο Μεγαρέων, ενώ σε όλα τα στάδια της συμμετείχε και ο σύλλογος Ρομά του Βλυχού Μεγάρων.

   Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο υλοποιεί για πρώτη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση Β' βαθμού, προκειμένου να καταστεί σημαντικό προπαρασκευαστικό εργαλείο στην κατεύθυνση της πολιτικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

    Η Περιφέρεια επιδιώκει, πέραν των πρωτοβουλιών που διαρκώς η ίδια λαμβάνει με έργα και δράσεις, να αξιοποιήσει και την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για πρόσληψη Κοινωνικών λειτουργών σε αρκετές σχολικές μονάδες της Δυτικής Αττικής, με στόχο:

   * Την εγγραφή αλλά και φοίτηση σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους όλων των παιδιών Ρομά στα σχολεία.

   * Να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της κοινωνικής ένταξης, που αφορά μια ολιστική παρέμβαση στο Βλυχό Μεγάρων, με την δημιουργία ειδικού σχεδιασμού από τον δήμο, ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

   Ειδικότερα, για τη φοίτηση των παιδιών Ρομά στην περιοχή του Βλυχού Μεγάρων στα σχολεία, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου Ρομά στο Βλυχό.

   Κλείνοντας τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

   «Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι οι ίδιοι οι Ρομά, αναλαμβάνοντας όμως, μετά τις καθοριστικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής, και οι ίδιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Το παράδειγμα του Βλυχού Μεγάρων, επιβάλλεται να ακολουθήσουν όλοι οι δήμοι και οι σύλλογοι Ρομά της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να υλοποιηθεί ο δύσκολος, επίπονος και κοινός στόχος της κοινωνικής τους ένταξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)