to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κοινωνία της Πληροφορίας: Μια περίεργη υπόθεση και μια περίεργη καταγγελία

Μια περίεργη καταγγελία κατά του διευθύνοντος Συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες


Περισσότερα για το θέμα: Σύμφωνα με TVXS: Καταγγελία για απαίτηση μίζας στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας EUROPEAN INFOSYSTEMS Δημήτρης Γαλακτόπουλος, καταγγέλει «απάτη και εκβιασμό» σε βάρος της εταιρίας του από στελέχη και μέλη του ΔΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα ο κος Γαλακτόπουλος καταγγέλει οτι τον προσέγγισε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου και ζήτησε μίζα 3% και πλέον 60.000 ευρώ προκειμένου να ξεμπλοκάρει έργα των εταιρειών που εκπροσωπεί η European Infosystems και τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση από το ΣΔΟΕ.

H εταιρεία EUROPEAN INFOSYSTEMS είναι σύμβουλος για την υλοποίηση έργων κρατικών ενισχύσεων σε περίπου 600 επιχειρήσεις στο πλαίσιο των δράσεων digi-lodge, digi-content και digi-retail.

Εταιρίες που εκπροσωπούσε η EUROPEAN INFOSYSTEMS είχαν εκκρεμείς κρατικές ενισχύσεις από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά όπως αναφέρει ο κ. Γαλακτόπουλος, τον Μάιο του 2013 το ΔΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, επικαλούμενο καταγγελίες για παρατυπίες παρέπεμψε τις εν λόγω εταιρίες στο ΣΔΟΕ.

Ο κος Γαλακτόπουλος επισυνάπτει σχετικό email που έλαβε από εξωτερικό συνεργάτης της ΚτΠ προκειμένου να αποδείξει τις καταγγελίες του. Σήμερα λάβαμε επιστολή από τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΠ στην οποία αναφέρεται οτι η καταγγελία είναι παράλογη γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να παρατίθενται αντικειμενικά στοιχεία, "πέραν ενός ημιασυνάρτητου e-mail και μιας κατάστασης πληρωμών, τα οποία  δεν στοιχειοθετούν απάτη και εκβιασμό, και δεν παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα της διοίκησης της ΚτΠ ΑΕ".

Κατά τον ίδιο, ο λόγος δεν είναι άλλος από την παρακώλυση της έρευνας του ΣΔΟΕ σχετικά με τις παρατυπίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται οι εταιρείες τις οποίες εκπροσωπεί η εν λόγω εταιρεία.

Η επιστολή του διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΠ έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ σχετικά με το δημοσίευμα του TVXS για "υπόθεση εκβιασμού"

Την Πέμπτη 9/4/2015 το TVXS δημοσίευσε "καταγγελία" του κου Δημήτρη Γαλακτόπουλου ο οποίος καταφέρεται κατά της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) για τα έργα κρατικών ενισχύσεων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες. Τα έργα αυτά, δεν έχουν εκκαθαριστεί λόγω αποστολής τους από την εταιρεία στο ΣΔΟΕ, όπως ομολογεί και ο ίδιος ο κ. Γαλακτόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως άμεσα θιγόμενος, ενώ απλά ενεργεί, όπως ισχυρίζεται, ως σύμβουλος των εταιρειών που ερευνώνται από τις Αρχές.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι η καθυστέρηση την οποία επικαλείται ο κ. Γαλακτόπουλος αφορά το ΣΔΟΕ και όχι την ΚτΠ ΑΕ, αφού ο ίδιος αναφέρει ότι η "υπόθεση παρέμενε στάσιμη επί δύο χρόνια, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του ΣΔΟΕ και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες". Είναι, επομένως, άξιον απορίας γιατί ο κ. Γαλακτόπουλος καταγγέλλει την ΚτΠ ΑΕ και όχι τις ελεγκτικές Αρχές, όπου βρίσκονται οι υποθέσεις του. Το δημοσίευμα συνεχίζει, "η υπόθεση πήγαινε από αναπομπή σε αναπομπή" (από το ΣΔΟΕ, προφανώς;), μέχρι τη στιγμή κατά την οποία συμβαίνει το ακατανόητο και ο κ. Γαλακτόπουλος έρχεται σε συνεννόηση με κάποιον στην ΚτΠ ΑΕ για υπόθεσή του που ερευνάται από το ΣΔΟΕ!

Πέραν του παραλόγου της καταγγελίας, αυτή γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να παρατίθενται αντικειμενικά στοιχεία, πέραν ενός ημιασυνάρτητου e-mail και μιας κατάστασης πληρωμών. Αυτά, αφενός δεν στοιχειοθετούν απάτη και εκβιασμό, αφετέρου δεν παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα της διοίκησης της ΚτΠ ΑΕ. Μάλιστα, από το δημοσιοποιούμενο από τον ίδιο επίμαχο μήνυμα, και εφόσον αυτό είναι αληθές, προκύπτει με τον πλέον σαφή και προκλητικό τρόπο ότι όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε ή εκβιάστηκε, όπως επικαλείται, αλλά, αντιθέτως, ότι ο ίδιος ο καταγγέλλων είχε άνομες συναλλαγές με εξωτερικό συνεργάτη της ΚτΠ ΑΕ προκειμένου να ωφεληθεί ο ίδιος και οι επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπεί εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο φερόμενος ως εξαπατηθείς και εκβιαζόμενος αποκρύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και στις Αστυνομικές Αρχές για καταγγελία των αδικημάτων αυτών κατά το χρόνο τέλεσής τους, αλλά προβαίνει σε καταγγελία  σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την παρέλευση 4 μηνών! Αποφεύγει δε επιμελώς να αναφέρει υπό ποια έννοια του ασκήθηκε εκβιασμός, δεδομένου ότι η εταιρεία του "European Infosystems", δεν είναι η ίδια δικαιούχος κρατικής ενίσχυσης και, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία απολύτως οικονομική συναλλαγή με την ΚτΠ ΑΕ.

Εξ άλλου, ο κ. Δημήτρης Λιούλιας, ο οποίος φέρεται ότι "προθυμοποιήθηκε" να διεκπεραιώσει εκκρεμείς υποθέσεις για λογαριασμό του καταγγέλλοντος, απασχολήθηκε στην εταιρεία νομίμως ως εξωτερικός συνεργάτης επί δίμηνο για την κάλυψη πρόσκαιρων υπηρεσιακών αναγκών και αποκλειστικά στην υποστήριξη της δράσης χρηματοδότησης "Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων", η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις δράσεις digi-retail, digi-content και digi-lodge, στις οποίες αναφέρεται ο καταγγέλλων. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας προβλέπει επακριβώς συγκεκριμένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς και διακριτούς ρόλους (από το αρχικό στάδιο της εισήγησης έως το τελικό στάδιο του Διοικητικού Συμβουλίου), ώστε να διασφαλίζεται ότι κανένα μεμονωμένο στέλεχος δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης σε οποιαδήποτε διαδικασία εκτός των αρμοδιοτήτων του.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ αναμένει την ολοκλήρωση της διερεύνησής της από τις αρμόδιες εισαγγελικές και ελεγκτικές Αρχές, στις οποίες έχει παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνων των έργων κρατικών ενισχύσεων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες παρατυπιών. Έχει δε, με αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, καθιερώσει ένα αυστηρό πλαίσιο διοικητικών ελέγχων και επιτοπίων επαληθεύσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει την πιστή τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας από τους χρηματοδοτούμενους όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ θα επιμείνει στην ουσιαστική διερεύνηση των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν και θα υπερασπισθεί την αξιοπιστία της και τη φερεγγυότητα των στελεχών της και των μελών της διοίκησής της μέσω της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα απευθυνθεί άμεσα με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης προσπάθειας κατασυκοφάντησης της διοίκησης της εταιρείας με αθέμιτους τρόπους μέσω διαφόρων e-mails.

Επισημαίνεται ότι, ο σταθμός TVXS δεν αναρωτήθηκε ούτε για το βάσιμο της καταγγελίας, ούτε για το ετεροχρονισμένο, ούτε τελικά για τη σκοπιμότητά της. Επικοινώνησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τον κ. Λιούλια, αλλά δεν θεώρησε σημαντικό να επικοινωνήσει με τα καταγγελλόμενα στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ πριν προβεί στη δημοσίευση της "καταγγελίας". Είναι γεγονός ότι η επαλήθευση δεν βοηθάει στη δημιουργία εντυπώσεων.

Γεώργιος Τσακογιάννης

Διευθύνων Σύμβουλος

Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)