to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 12.02.2013

Κοινωνία

Κοινή παρέμβαση του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων και του Δικαιώματος στην Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε.

Τη Δευτέρα 11/2 το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων κ' Ανέργων μαζί με το Δικαίωμα πραγματοποίησαν παρέμβαση σε υποκαταστήματα της Προμηθευτικής τροφίμων Α.Ε. (supermarket).H κοινή δράση πραγματοποιήθηκε σε περίπου 10 υποκαταστήματα ταυτόχρονα.




Η διοίκηση της επιχείρησης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων.Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στόχος είναι όσοι δεν υπογράψουν τη νέα (ατομική) σύμβαση ν'απολυθούν και να προσληφθούν νέοι με μειωμένες αποδοχές. 
Παράλληλα η διοίκηση δημιουργεί κλίμα τρομοκράτησης ,καθώς με τη δικαιολογία της δυσφήμισης της επιχείρησης απείλησε ότι θ'απολύσει δύο εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους!!!



Η ανακοίνωση του Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους

Τη στιγμή που η ανεργία των νέων έχει φτάσει σχεδόν στο 60%, οι εργοδότες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσουν τις συνήθεις εκδικητικές απολύσεις. Αυτή τη φορά η διοίκηση της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ Α.Ε. supermarket προχωράει στην απόλυση 2 εργαζομένων γιατί απλά διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα ,μετατρέπει σε ατομικές τις συμβάσεις εργασίας σταδιακά σε όλα τα υποκαταστήματα.

Καλούμε το καταναλωτικό κοινό σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους να σταματήσει τις αγορές από το συγκεκριμένο super market. Οι σημερινοί υπό απόλυση εργαζόμενοι μπορεί αύριο να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Αν δεν απαντήσουμε όλοι μαζί οργανωμένα στις κάθε είδους εργοδοτικές αυθαιρεσίες τότε για το μόνο που μπορεί να είμαστε σίγουροι είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να μας σεβαστούν.

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει απ’ τους εργαζόμενους το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στη διεκδίκηση των πλέον αυτονόητων εργασιακών κεκτημένων. Μόνο αν απαντήσουμε όλοι μαζί οργανωμένα σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε γειτονιά θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους και να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.  


ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ





Η διεύθυνση με το  blogg των εργαζομένων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)