to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 20.06.2016

Πολιτική

Koινή δράση των ευρωβουλευτών Χαρμς-Κούλογλου για την προστασία της υγείας στην Ελλάδα

Στην ανάληψη κοινής δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να εξαιρεθεί η υγεία από την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα και οι δαπάνες για την υγεία να μη συνυπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, συμφώνησαν ο Στέλιος Κούλογλου και η επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ρεμπέκα Χαρμς.


 Την πρόταση υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανίδα ευρωβουλευτή κατά το γεύμα εργασίας που παραχώρησε η ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο με κεντρικό θέμα τη συζήτηση προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος υγείας.

Καλεσμένοι στη συνάντηση ήταν ο καρδιολόγος και ιδρυτής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού στην Αθήνα, Γιώργος Βήχας, ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας πολιτών «Ο τόπος μου» και στέλεχος του κοινωνικού ιατρείου Κατερίνης, Ηλίας Τσολακίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηνών, Μαρία Στρατηγάκη και η γενική γραμματέας των Πρασίνων, Παρασκευή Τσέτση. Επιπλέον, συμμετείχαν η Άννα Ριτσατάκη, υπεύθυνη πολιτικής για την υγεία και πρώην συνεργάτιδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κοπεγχάγη, οι ιδρυτές του δικτύου «Υποστηρικτές και φίλοι του Ελληνικού» στο Αμβούργο, Χάινριχ Στέχεμαν και Καλλιόπη Μπραντστέτερ, και από τη νεοσύστατη ομάδα υποστήριξης των Βρυξελλών, η Μπίργκιτ Ούρμπαν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάδειξη των τραγικών επιπτώσεων στην υγεία από την επιβολή σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση του ελληνικού συστήματος υγείας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη απαλλαγής του δημόσιου συστήματος υγείας από τα μέτρα λιτότητας, εξάλειψης της διαφθοράς και σωστής και δίκαιης λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ο Στέλιος Κούλογλου εξέφρασε τη στήριξή του και στο Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με πρωτοβουλία του Ηλία Τσολακίδη και στεγάστηκε τότε στον Καπνικό σταθμό Κατερίνης που παραχωρήθηκε για μια πενταετία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως ανέφερε ο Ηλίας Τσολακίδης, το υπουργείο Aγροτικής Aνάπτυξης θέλει να ανακτήσει το κτίριο προς αξιοποίηση του χώρου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επισκεφθεί στο παρελθόν τις εγκαταστάσεις του κοινωνικού ιατρείου, δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει προκειμένου να καταστεί δυνατός ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στα στελέχη του ιατρείου και το αρμόδιο υπουργείο.

Tη συζήτηση πλαισίωσαν με τις παρεμβάσεις τους και οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων Σκα Κέλλερ και Μάργκρετ Άουκεν και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)