to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 23.02.2014

πηγή: othersidefootball.com

Αθλητισμός

«Κλωτσιά» στους ναζί από τους οπαδούς της Σάλκε

Οπαδοί της Σάλκε συγκεντρώθηκαν στην αντιρατσιστική πορεία που έγινε στην περιοχή τους στο Γκελσενκίρχεν, στέλνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων…


Αφορμή για την νέα κινητοποιήση αποτέλεσε η επίθεση σε μετανάστη της περιοχής, ο οποίος είχε εγκατασταθεί εκεί πριν από λίγες μόλις μέρες. Η επίθεση στον Ρουμάνο έγινε με την οικογένειά του παρούσα στην αγορά του Σάλκε. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να ξεφύγει και ξυλοκοπήθηκε, την ώρα που η γυναίκα του με το παιδί του πηδούσαν από τη στέγη στην πίσω αυλή για να καταφέρουν να διαφύγουν. Η αστυνομία αρνήθηκε να συνδέσει το περιστατικό με τους νεοναζί, παρά το ότι αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν συνθήματα κατά των μεταναστών.

Στη γειτονιά, γνωρίζουν όμως πολύ καλά τι γίνεται. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην derwesten, στους μετανάστες νοικιάζονται άθλια δωμάτια, πολλές φορές χωρίς θέρμανση και μπάνια. Επίσης, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μια αίσθηση φόβου που πλανιέται και μετά την επίθεση έγινε ακόμα ισχυρότερη.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις έκαναν κάλεσμα διαμαρτυρίας και οι οπαδοί της Σάλκε έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Για την αντιρατσιστική πρωτοβουλία των «βασιλικών μπλε» έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν. Είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα οπαδών. Έχει εδραιώσει τη θέση της στην τοπική κοινωνία και οι δράσεις είναι πολλές και ουσιαστικές, ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί ότι έχει και τη στήριξη της διοίκησης.

Έτσι, το Fan Initiative είχε τη δική του εκπροσώπηση στην αντιρατσιστική διαδήλωση. «Μάθαμε για το περιστατικό και είμαστε εδώ», τόνισε ο Χέλμουτ Σίφερ, εκπρόσωπος του οπαδικού γκρουπ. Οι οπαδοί δεν κρύφτηκαν. Η σημαία με το πόδι ποδοσφαιριστή της ομάδας να κλωτσάει και να διαλύει τον αγκυλωτό σταυρό έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην κερκίδα της Σάλκε δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστές…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)