to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 22.09.2022

Πολιτική

Κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου στην Εξεταστική ζητά (μάταια) ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα να κληθεί για ακρόαση ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος φέρεται να ήταν μέτοχος της εταιρείας από τον Μάιο του 2020 - Αρνήθηκε η ΝΔ την κλήση του, υπογραμμίζει μέσω twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος


Την κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου αιτήθηκε στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκαθαρίζοντας πως αν η πλειοψηφία απορρίψει και αυτό το αίτημα, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συμμετέχει στη… γραπτή εξέταση της Σάρα Χαμού, η οποία θα εκπροσωπήσει την εταιρία που εμπορεύεται το Predator, Intellexa.

«Η ΝΔ αρνήθηκε να κληθεί στην Εξεταστική και ο Φ. Μπίτζιος. Αποδεικνύεται σήμερα από το insidestory.gr η σχέση του με την Intellexa που εμπορεύεται το Predator», ανέφερε λίγ αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Ο κ. Ηλιόπουλος θέτει το ερώτημα: «Είναι λογικό στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις να μην καλούνται οι ιδιοκτήτες του Predator;».

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του insidestory.gr που δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης, ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν – μέσω κυπριακής εταιρίας- μέτοχος της Intellexa από τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, όπως σημειώνει το inside story, μια ημέρα πριν την αναφορά Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο, ανακοινώθηκε μέσω Κύπρου αλλαγή στη μετοχική δομή της Santinomo, με τον Φ. Μπίτζιο να φαίνεται ότι είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του στην Intellexa στην ιρλανδική Thalestris από τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Τα μέλη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή αιτήθηκαν την κλήση του Φ. Μπίτζιου προκειμένου να διερευνηθούν οι «παγιδεύσεις» πολιτικών και δημοσιογράφων από το κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η ΝΔ έβαλε πλάτη στην Intellexa, επιβάλλοντας εξέταση μέσω… e-mail για την εκπρόσωπο της εταιρίας.

Η ύποπτη προστασία που παρείχε η πλειοψηφία στη μάρτυρα έγινε με πρόφαση την απουσία της Σ. Χαμού στο εξωτερικό, ασχέτως κι αν η εκπρόσωπος της Intellexa είχε ενημερωθεί εδώ και εβδομάδες ότι θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Να σημειωθεί δε ότι το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν και στην αρχική λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)