to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 30.11.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Κλινικά νεκρός ισπανός οπαδός σε επεισόδια στη Μαδρίτη

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Σέρβου οπαδού από Τούρκο σε αγώνα μπάσκετ της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, το μεσημέρι της Κυριακής, ήρθε και δεύτερο κρούσμα τυφλής οπαδικής βίας με συμπλοκές οργανωμένων φιλάθλων της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με τα ισπανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο αρχικά για «κλινικά νεκρό» και στη συνέχεια για «κρίσιμη κατάσταση του οπαδού».


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο ηλικίας 43 ετών- που υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ φέρει και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από χτυπήματα που δέχτηκε σε συμπλοκές, κοντά στο στάδιο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το θύμα είναι οπαδός των φιλοξενούμενων, τον οποίο πέταξαν σε ποτάμι οπαδοί των γηπεδούχων. Από εκεί τον ανέσυραν άλλοι παρευρισκόμενοι οπαδοί και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το νοσοκομείο «Clinico» της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου και νοσηλεύεται, ο οπαδός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς εκτός όλων των άλλων υπέφερε και από υποθερμία.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν γύρω στις 10:00 ώρα Ελλάδας το πρωί στους δρόμους του Σαν Ρούφο, όπως μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων «EFE». Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 11 συνολικά τραυματίες (εκ των οποίων και τρεις ανήλικοι) και από τις δύο ισπανικές ομάδες που στην πλειοψηφία τους φέρουν κατάγματα και χτυπήματα στο κεφάλι.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας άνδρας της ισπανικής αστυνομίας ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα σε φάλαγγα δακτύλου στο χέρι.



Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες, Ατλέτικο και Λα Κορούνια αγωνίζονταν στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί της Λα Κορούνια με συνθήματα αποκαλούσαν εκείνους της Ατλέτικο ως «Δολοφόνους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή πολλές φορές έχουν συμβεί σφοδρά επεισόδια γύρω από το «Βιθέντε Καλντερόν», ενώ στο παρελθόν υπήρξε και νεκρός οπαδός της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)