to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κλιμακώνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Σιβηρία

Προσωπικό 10.000 ανθρώπων και τεχνικός εξοπλισμός περίπου 3.000 μηχανημάτων διαφόρων τύπων συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που εξακολουθούν να καταπίνουν τα δάση στην ρωσική Άπω Ανατολή και στην Σιβηρία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.


Η πυρκαγιά, η οποία μαίνεται εδώ και μέρες σε έκταση εκατομμυρίων εκταρίων και τα πυκνά σύννεφα καπνού της οποίας έχουν φτάσει μέχρι την Αλάσκα, αποτελεί μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία. Τις ίδιες μέρες που οι ακραίοι καύσωνες επαναφέρουν τη συζήτηση περί υπερθέρμανσης του πλανήτη και επιπτώσεων στο κλίμα, η καταστροφική αυτή πυρκαγιά εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη «πληγωμένο» κλίμα της Γης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο στην προσπάθεια κατάσβεσης έχουν εμπλακεί 12 αεροσκάφη, ρίχνοντας 993 τόνους νερού στα φλεγόμενα δασικά μέτωπα, ανέφερε το υπουργείο, επιχειρώντας να κατευνάσει τις φωνές διαμαρτυρίας απ' όλο τον πλανήτη για την ολιγωρία που επέδειξε μέχρι πρότινος η ρωσική κυβέρνηση, η οποία θα όφειλε, λένε, να έχει κηρύξει άμεσα την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες, μέχρι και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προτείνει να συνδράμουν τη Ρωσία με την αποστολή υλικού εξοπλισμού, πρόταση την οποία ο ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα σκεφτεί.

Βοηθεία από τη Ρώμη

Η Ιταλία ενδέχεται να στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, προκειμένου να βοηθήσει την Ρωσία στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

“Με δεδομένη την τραγική κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία, έχω προσφέρει στην Ρωσική Ομοσπονδία την συνεργασία μας, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, διαθέτοντας [στην Ρωσία] δύο [πυροσβεστικά] αεροσκάφη Canadair, με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα,” έγραψε ο Κόντε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)