to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 12.09.2016

Κοινωνία

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές που έπληξαν οι πρόσφατες θεομηνίες

Σε συνέχεια της επίσκεψης στις πληγείσες περιοχές του δήμου Πηνειού την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, νέα περιοδεία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, που έπληξαν οι πρόσφατες θεομηνίες. Συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας, ο Δημήτρης Μαυράκης - μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας Τάκης Γεωργόπουλος και οι Χρήστος Δίπλας, Γιώργος Σαϊτάς και Γιάννης Γιαννόπουλος, μέλη της Ν.Ε.


Στο δημαρχείο, στα Λεχαινά, πραγματοποιήθηκε σύντομη ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ, δημοτικούς συμβούλους και πληγέντες παραγωγούς. Κατόπιν έγινε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, όπου διαπιστώθηκαν οι πρωτοφανείς καταστροφές στις καλλιέργειες, στα δέντρα, στα θερμοκήπια, στις αποθήκες και σε λοιπό αγροτικό εξοπλισμό, αποτέλεσμα της  απίστευτης βιαιότητας των καιρικών φαινομένων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι αυτό που προέχει είναι η επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των αγροτών και την αποκατάσταση των ζημιών, με τον καλύτερο και συντομότερο τρόπο.

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το Χάβαρι του δήμου Ηλιδας. Εκεί λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης επλήγη κυρίως η κορινθιακή σταφίδα που βρισκόταν στα αλώνια και για την οποία δεν προβλέπεται αποζημίωση, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που ισχύει από το 2011. Σε ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και αγρότες της περιοχής, συζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι αποζημίωσης, παρεμβάσεις, καθώς και άλλες δράσεις που θα αποκαταστήσουν το απολεσθέν αγροτικό εισόδημα. Ήδη αύριο Τρίτη θα επισκεφτεί την περιοχή η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ, ενώ μεταφέρθηκε και η διαβεβαίωση ότι από την επόμενη εβδομάδα αρμόδια κλιμάκια εκτιμητών του ΕΛΓΑ θα βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών, γιατί η αγροτική παραγωγή αποτελεί προτεραιότητα και οι αγρότες πρέπει να στηριχτούν με κάθε δυνατό τρόπο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)