to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 05.10.2018

Πολιτική

«Κλίμα παραπληροφόρησης» καταγγέλλει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με αφορμή δημοσιεύματα και τοποθετήσεις που επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα παραπληροφόρησης, ότι οι προϊστάμενοι του δημοσίου τομέα θα επιλέγονται πλέον με κομματικά κριτήρια


Με αφορμή δημοσιεύματα και τοποθετήσεις που επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα παραπληροφόρησης, ότι οι προϊστάμενοι του δημοσίου τομέα θα επιλέγονται πλέον με κομματικά κριτήρια, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διευκρινίζει τα εξής:

Οι διατάξεις του ν. 4369/2016  θεσπίζουν ένα σύγχρονο, αντικειμενικό, διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με διαδικασίες στις οποίες μετέχουν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Για πρώτη φορά προβλέπεται η μοριοδότηση της πραγματικής και όχι πλασματικής άσκησης καθηκόντων ευθύνης: Κανένας μετακλητός υπάλληλος που υπηρετεί σε θέση που δεν συνδέεται με την άσκηση καθηκόντων ευθύνης, δεν έχει προνομιακή μοριοδότηση, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Επιπλέον, το χρόνιο αίτημα των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης που διέθεταν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, έχει ικανοποιηθεί με την έκδοση του Π.Δ.69/2016, στο οποίο προβλέπεται η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Στο ίδιο πνεύμα, της ενίσχυσης της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της ασφάλειας δικαίου, προβλέφθηκε, τον περασμένο Ιούλιο, σε άρθρο του ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/19-7-2018), η αναγνώριση της πραγματικής άσκησης καθηκόντων σε Ν.Π.Ι.Δ. εντός Γενικής Κυβέρνησης προς άρση οποιουδήποτε ερμηνευτικού ζητήματοςΑυτή η ρύθμιση αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν σε θέσεις ευθύνης Ν.Π.Ι.Δ., και συνεπώς κυρίως εκείνους που θήτευσαν επί προηγουμένων κυβερνήσεων.

Εντύπωση, επομένως,  προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια παρερμηνείας εκδηλώνεται τρεις μήνες μετά την ψήφιση αυτής της διάταξης, και με την ευκαιρία της έκδοσης μιας εφαρμοστικής εγκυκλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)