to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 02.11.2022

Κοινωνία

«Κλεμμένα είναι!»: Τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές για να μην χαλάσει η φιέστα του Μητσοτάκη (βίντεο)

Εμπόδισαν και τον αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο


[φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ]

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε ομάδα ατόμων έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το βράδυ της Τετάρτης (02/11), την ώρα των εγκαινίων της έκθεσης 15 αντικειμένων από τα 161 της Συλλογής Στερν, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση: τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν όσους διαμαρτύρονταν, σε μια προσπάθεια να μην «αμαυρωθεί» η εικόνα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μετέβη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Γουλανδρή, για να απευθύνει ομιλία, κατά το άνοιγμα της έκθεσης 15 αντικειμένων από τις 161 αρχαιότητες της συλλογής Στερν.

Οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι λένε «όχι στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας» αποπειράθηκαν να ανοίξουν πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση «Κλεμμένα είναι», (οι 161 αρχαιότητες) και τότε οι δυνάμεις της αστυνομίας τους έσπρωξαν με τις ασπίδες προς παρακείμενο πεζοδρόμιο.

Κινητοποίηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον απώθησαν με τις ασπίδες: Η δήλωση του Π. Σκουρολιάκου για τη σιδερόφρακτη φιέστα Μητσοτάκη

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρολιάκος τον οποίο έσπρωξαν τα ΜΑΤ.

Κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση είχαν απευθύνει από την Τρίτη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής-Στερεάς και Νήσων και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.

Τα πέντε σωματεία κάλεσαν σε συγκέντρωση "ενάντια στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας" στις 7 μ.μ., στη Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου, περιοχή Ρηγίλλης, με αφορμή την έκθεση με τίτλο "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", που ξεκινά κανονικά την Πέμπτη (03/11) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

"Στις 2 Νοεμβρίου εγκαινιάζουν, εν κρυπτώ, έκθεση 15 αντικειμένων από τα 161 της Συλλογής Στερν στο ιδιωτικό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα αντικείμενα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί με τη νόμιμη διαδικασία για το αν είναι αυθεντικά ή κίβδηλα, ούτε για το πώς βρέθηκαν από τις Κυκλάδες στη συλλογή ενός πολυεκατομμυριούχου στη Νέα Υόρκη", έγραφαν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία σε κοινή ανακοίνωσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)