to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 29.11.2012

Διεθνή

Κλειστός ο δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού λόγω συγκρούσεων

Ένας Βρετανός γιατρός συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι συριακές αρχές έκλεισαν σήμερα τον δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με το διεθνές αεροδρόμιο εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Ο δρόμος προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού έχει κλείσει εξαιτίας των μαχών που συνεχίζονται και των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στις γύρω περιοχές», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές του αεροδρομίου τους επιβεβαίωσαν πως ο δρόμος έχει κλείσει, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν πότε θα ανοίξει ξανά.

Ο δρόμος προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, που βρίσκεται 27 χιλιόμετρα από το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, περνά από την ανατολική Γούτα, μια περιοχή νοτιοανατολικά της Δαμασκού που βομβαρδίζεται τακτικά από τον συριακό στρατό, ο οποίος προσπαθεί να εκδιώξει τους εξεγερμένους που έχουν δημιουργήσει εκεί την οπισθοφυλακή τους.

Στο μεταξύ, ένας Βρετανός γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομεία εκστρατείας των Σύρων ανταρτών στη βόρεια Συρία συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Ο Αμπάς Χαν εργαζόταν ως εθελοντής σε νοσοκομεία εκστρατείας στη Σαρακέμπ, μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Ο Χαν συνελήφθη όταν «την Κυριακή έφυγε από τη Σαρακέμπ για να μεταβεί στο Χαλέπι, όπου ήθελε να προσφέρει βοήθεια στους τραυματισμένους από τις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Επικαλούμενο αντάρτες από τη Σαρακέμπ, το Παρατηρητήριο υπογράμμισε ότι ο Χαν «δεν μάχεται στο πλευρό των εξεγερμένων, ούτε είναι τζιχαντιστής». Προσθέτει εξάλλου ότι ο Βρετανός γιατρός είχε ταξιδέψει στη Συρία και τον Αύγουστο για να προσφέρει τη βοήθειά του και είχε επιστρέψει στη χώρα λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ
tags: Συρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)