to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 09.10.2013

Κοινωνία

«Κλειστόν λόγω διαθεσιμότητας»: Η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτογραφίες)

Σε διαμαρτυρία των διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών και διδασκόντων για τη διαθεσιμότητα και τη γενικότερη απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου μετατράπηκε η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του ΕΚΠΑ


Κατάμεστη η αίθουσα από φοιτητές. Πλήθος κόσμου και έξω από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια. Ο πρύτανης, κ. Πελεγρίνης, έκανε λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες» του υπουργού Παιδείας που έχουν οδηγήσει στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων» (φωτογραφίες - πληροφορίες: @dromografos):

Εν τω μεταξύ,  επιστολή απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, ενώ ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία για τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός της προθεσμίας που έχει ορισθεί.

Η απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, κατέστησε αδύνατη τη συγκέντρωση των στοιχείων και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές επειδή αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα ιδρύματα που διευθύνουν.


Η προαναγγελία της σημερινής  εκδήλωσης:

Εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του ΕΚΠΑ την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου:



Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30) πραγματοποιείται εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:


        Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής,
        Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών,
        Σύλλογος Διδακτικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
        Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
        Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)