to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 28.10.2013

Κοινωνία

«Κλειστόν διά το κοινόν» - Τανκς, στρατός, αστυνομία και ΜΜΕ στις παρελάσεις (φωτογραφίες - βίντεο)

Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό η πανάκριβη φιέστα με τα άρματα μάχης στη Θεσσαλονίκη - Διαδηλώσεις παρά την αστυνομοκρατία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (ενημέρωση - φωτογραφίες - βίντεο)


«Prive» παρελάσεις υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από 2.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας. Μετά από 3 χρόνια επανεμφανίστηκαν και τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτοξεύοντας το κόστος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά η ενημέρωση για τις μεγαλύτερες πόλεις, στις περισσότερες εκ των οποίων διαδηλωτές αψήφισαν την αστυνομοκρατία και διαμαρτυρήθηκαν για τις μνημονιακές πολιτικές:

Θεσσαλονίκη: Απουσίες λόγω... Τζιτζικώστα και αστυνομοκρατία

Μετά την παρέλαση των... ΜΑΤ και της καταστολής, την Κυριακή 27/10, η Θεσσαλονίκη απόλαυσε τη «δόξα και τιμή», κατά Αβραμόπουλο, των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών (η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κόστισε 650.000 ευρώ!) με τη... χορηγία της Motor Oil . Απουσίασε από την παρέλαση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος (λόγω Τζιτζικώστα), όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Παρά την αστυνομοκρατία, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη πολιτικών οργανώσεων φωνάζοντας συνθήματα για τη παιδεία και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομοκρατία και την καταστολή

Τα παιδιά νίκησαν τον ρατσισμό και έδωσαν τη σημαία σε αυτόν που την άξιζε

Η συνεχής ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη με πληροφορίες από @dromografos, thesstoday.gr

13:30 Ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:55 Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε ενώ πορεία προς τα δυτικά ξεκίνησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ. 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από στελέχη και βουλευτές του κόμματος, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης του Σαββάτου. Παράλληλα εκφράστηκε η έντονη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για τη βία που άσκησαν προς τους διαδηλωτές, που με απόλυτα ειρηνικό τρόπο θέλησαν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την αστυνομοκρατία που επικράτησε στη πόλη, όλο το προηγούμενο τριήμερο και ζητήθηκε να παρθούν παραδειγματικά μέτρα προς τα αστυνομικά όργανα που υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους, βιαιoπράγησαν ακόμη και εις βάρος της βουλευτού της Αριστεράς Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Βίντεο από την πορεία που ολοκληρλώθηκε πριν από λίγο: 

12:40 Η πορεία γυρίζει προς τον Λευκό Πύργο:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:30 Με ασφυκτική «συνοδεία» η πορεία:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:28 Παράλληλα με την παρέλαση η πορεία των εκπαιδευτικών:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:20 Παραμένουν υπό τον ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:05 Σε διαπραγμάτευση με τους αστυνομικούς βρίσκονται οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών για να τους επιτρέψουν, μετά το τέλος της παρέλασης, να κατευθυνθούν, από το οδόστρωμα προς το Λευκό Πύργο. Στον χώρο της παρέλασης, εμφανίστηκε πριν λίγη ώρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Α. Γρέγος. Βίντεο με συνθήματα:

11:55 Συνθήματα από εκπαιδευτικούς:

11:35 Κάγκελα παντού...

      seleo kosmos kagela 1

 11:10 Αστυνομικοί μπλοκάρουν τη διαμαρτυρία των καθηγητών (Βίντεο: thesstoday.gr):

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

seleo parelasi 28-10 01

 

Αθήνα: Αποκλεισμένο το κέντρο, ελάχιστός κόσμος στην παρέλαση

Στην Αθήνα παρέλασαν για πρώτη φορά μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από  σχολεία της Αθήνας, ενώ στην παρέλαση συμμετείχαν, επίσης, αθλητές των Special Olympics και πρόσκοποι. Για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη και μπορούσαν να τη δουν μόνο από την οδό Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα από το ύψος της Βουκουρεστίου. Την ίδια ώρα διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβειου Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 Φωτογραφία από το αποκλεισμένο Σύνταγμα:

Embedded image permalink

Το δικό τους "παρών" έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις εκδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την παρέλαση που ακολούθησε. Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή, θα γίνει η φωνή του κάθε αγωνιστή», «Η ΕΡΤ δεν είναι καμίας συμμορίας, είναι το κέντρο της δημοκρατίας», «Και τώρα και πάντα όπως το ΄40, τη φτώχεια και το φασισμό, θα πολεμάμε πάντα», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή»!

Πάτρα: Διαδηλώσεις παρά την αστυνομοκρατία

Αστυνομικός κλοιός γύρω από την παρέλαση και στην Πάτρα. Αμέσως μετά την παρέλαση πραγματοποιήθηκε πορεία υπό την ασφυκτική συνοδεία των ΜΑΤ. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν αποκλείσει συγκέντρωση 100 περίπου ατόμων στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου.

Σάμος: Αντιφασιστική - αντιμνημονιακή κινητοποίηση

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, Αγνή Καλογερή, Μέλη της Ν.Ε. Σάμου ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική αντιφασιστική  αντιμνημονιακή κινητοποίηση κατά την διάρκεια της παρέλασης και μετά μοίρασμα στους πολίτες του Βαθιού της διακύρηξης του ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Αιγαίου για το ΟΧΙ του λαού και την σημασία του σήμερα: 

Κρήτη: Παρελάσεις για λίγους σε Ηράκλειο και Χανιά

Διμοιρίες, άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας, άνδρες των αστυνομικών τμημάτων, άνδρες των ειδικών υπηρεσιών και των ΤΑΕ βρίσκονται επί ποδός στο καγκελόφραχτο κέντρο του Ηρακλείου. Αποκλεισμένοι όλοι οι δρόμοι και στα Χανιά, όπου οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο μνημείο Ηρώων για την κατάθεση στεφάνων, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εξέδρα των επισήμων.

Καστελόριζο: Με μαυρες σημαίες μαθητές και γονείς

Με μαύρες σημαίες και με πανό στην παρέλαση του ακριτικού Καστελόριζου μαθητές και γονείς σε ένδειξή διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση που συνεχίζουν και υπάρχουν παρότι είναι σχεδόν δύο μήνες απο τότε που άνοιξαν τα σχολεία. 

Κάγκελα και ΜΑΤ παντού (και) στον Πύργο (όπου έγιναν και πέντε συλήψεις μελών της ΚΝΕ τα οποία αργότερα αφέθησαν ελεύθερα) και την Καλαμάτα:

Χαλκίδα: «Παρέλασαν» καταχειροκροτούμενοι οι απολυμένοι 

Με μαύρες σημαίες παρέλασαν οι απολυμένοι των εργοστασίων της Εύβοιας

 

_________________________________________________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάστρια απείλησε με αποβολή μαθητή που φορούσε αντιφασιστικό περιβραχιόνιο στην παρέλαση

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί

Αναίτιες συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κόρινθο

Προσαγωγές χρυσαυγιτών στην Κατερίνη

ΣΥΡΙΖΑ για Τζιτζικώστα: Οι ακροδεξιοί θύλακες εντός της ΝΔ καλά κρατούν

Δημ. Παπαδημούλης: «Στη λογική Ψωμιάδη ο Τζιτζικώστας»

 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)