Ο καλός νοικοκύρης δεν είναι τσιγκούνης. Ο καλός νοικοκύρης είναι κιμπάρης, ανοίγει το πορτοφόλι και βάζει το χρήμα σε κυκλοφορία, ελπίζοντας ότι θα πιάσει τόπο. Τούτο έπραξαν και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που έδωκαν 697 εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες και εκείνοι τους το ξεπλήρωσαν με κρεσέντο προπαγάνδας, που όμοιό του είχαμε να δούμε από τις εποχές του αειμνήστου Γεωργαλά, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ζει ακόμα. Με 697 εκατομμύρια, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ άρπαξαν τις δυο-τρεις μοναδούλες που τους κρατάνε στην κυβέρνηση, γιατί αλλιώς θα είχανε κουνήσει μαντίλι και δη καλαματιανό. Σημειωτέον ότι τα μύρια που χάρισαν στα Μega και ΑΝΤ1 ήταν δικά μας, τούτες όμως είναι ασήμαντες λεπτομέρειες που δεν πρέπει να χαλάσουν την υπέροχη ιστορία μας.

Η διανομή των ψηφιακών συχνοτήτων ενός δημόσιου αγαθού τεράστιας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής αξίας έχει εξελιχθεί σε μέγα σκάνδαλο. Από πού ν' αρχίσεις και από πού να τελειώσεις: Στον φωτογραφικό διαγωνισμό συμμετείχε ένας και μόνος διεκδικητής, η DIGEA, η οποία πήρε το έργο μετά βαΐων και κλάδων, προκειμένου να μοιράσει τις συχνότητες στα κανάλια. Φώτης κερνάει, Βαρδής πίνει. Διότι ιδιοκτήτες της DIGEA είναι τα ίδια τα κανάλια, ο πάροχος ταυτίζεται με τον πελάτη, γεγονός πρωτοφανές, που απαντάται μόνο στην Ελλάδα. Μοιράζουν μεταξύ τους τις ψηφιακές συχνότητες, αποκλείοντας όλους τους άλλους, συνδικαλιστικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, καλλιτεχνικές ομάδες, πανεπιστήμια, εκκλησία, ακόμη και ιδιώτες που θα ήθελαν να ρίξουν χρήμα στην τηλεόραση.

Εντάξει, θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος, υπάρχουν κάποια προβλήματα διαφάνειας, τουλάχιστον όμως το Δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του χρήμα ζεστό. Αμ δε. Στα 715 εκατομμύρια ανέβασε ο ανεξάρτητος εκτιμητής την αξία των ψηφιακών συχνοτήτων, για 18 εκατομμύρια τις έδωσε η κυβέρνηση στους καναλάρχες. Κοντά στο 97,5% κόψανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο -αυτές είναι εκπτώσεις, όχι τα ψιχουλάκια του Κωτσόβολου. Κι αυτά τα γλίσχρα 18 εκατομμύρια θα καταβληθούν σε 15 χρόνια και με τριετή περίοδο χάριτος. Για τρία χρόνια, χρόνια αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, τα κανάλια θα παίζουν χωρίς να δίνουν τίποτα και μετά θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους με 16.000 ευρώ τον μήνα.

Το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, μετατρέπεται σε κλειστό κλαμπ του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Βαρδινογιάννη, του Κυριακού, του Κοντομηνά, δίχως καν το αντίβαρο της ΕΡΤ, που έχει καταντήσει ψωραλέα ΝΕΡΙΤ. Κλειστό κλαμπ με συνδρομή 16.000 ευρώ τον μήνα, όσα θα έδιναν για να γίνουν μέλη μιας ιλουστρασιόν λέσχης στο Κονέκτικατ. Κατόπιν τούτων, οδεύουμε προς ένα μέλλον που θα κάνει τα προεκλογικά δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 να μοιάζουν με άκακα γατάκια. Ως υποδείγματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα διδάσκονται κάποτε τα τρομοκρατικά δελτία του Κυριακού, ο δε Ρογκάκος θα πάρει απαξάπαντος το Πούλιτζερ.