to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 21.09.2017

Κοινωνία

«Σε καλό κλίμα» η συνάντηση των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής με τον γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής με τον Μιχάλη Βερροιόπουλο - Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου αυτήν την ώρα


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλη Βερροιόπουλο. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τις θέσεις τους για αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές. Θα ακολουθήσει συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και έφθασαν στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

«Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα». Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός για την αδειοδότηση της εγκατάστασης στις Σκουριές, διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)