to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 24.03.2020

Οικονομία

Οι πολίτες είπαν όχι στα ανοιχτά σούπερ μάρκετ τις Κυριακές - Η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης είπε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν» - Αποδεικνύεται άστοχη, έτσι, η κυβερνητική σπουδή να ανοίξει τα σούπερ μάρκετ και Κυριακές επιβαρύνοντας επιπλέον τους εργαζόμενους


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», o υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι από Πέμπτη 26.03.2020 έως και Σάββατο 25.04.2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.

Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των λαϊκών αγορών , ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πως αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Ως προς αυτό υπογράμμισε ότι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε μάσκες και αντιστηπτικά, επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα δεύτερα «είναι 600.000 ημερησίως», κάνοντας έκκληση τους πολίτες εάν διαθέτουν ήδη, να μην αγοάζουν άλλα.

Για τις μάσκες, ανέφερε, ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι τα σούπερ μάρκετ πρέπει να προσλάβουν εργαζόμενους

Πληροφορίες από Mega

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)