to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κλειστά όλη την εβδομάδα τα σχολεία στην Μπανγκόνγκ λόγω τοξικότητας της ατμόσφαιρας

Η αέρας της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης κατέγραψε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βλαβερών σωματιδίων στον κόσμο.


Τοξικό νέφος ανάγκασε τις αρχές της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης να κλείσουν τα σχολεία για την υπόλοιπη εβδομάδα και όσοι σχεδίαζαν να γιορτάσουν το Σεληνιακό Νέο Έτος, την ερχόμενη εβδομάδα, κλήθηκαν να περιορίσουν τη χρήση πυροτεχνημάτων.

Η ποιότητα του αέρα στην Μπανγκόκ βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα καθώς η ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων της ατμόσφαιρας PM 2,5 υπερβαίνει το επίπεδο ασφαλείας σε 41 περιοχές της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου της Ρύπανσης.

Τα PM 2,5 είναι ένας συνδυασμός από υγρά σταγονίδια και στερεά σωματίδια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν σκόνη, καπνό και αιθάλη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (ΑQI).

Όσο πιο μικρή διάμετρο έχουν τα αιωρούμενα σωματίδια τόσο πιο επιβλαβή αποδεικνύονται για την υγεία, γιατί «τρυπώνουν» ευκολότερα στον οργανισμό μέσω της αναπνοής. Τα PM2,5 σημαίνει ότι έχουν διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα airvisual.com που μετράει τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης σε όλες τις πόλεις του κόσμου, ο σημερινός AQI το μεσημέρι στην Μπανγκόκ ήταν 175, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Τα μαθήματα σε περισσότερα από 400 δημόσια σχολεία στην Μπανγκόκ ματαιώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ενώ σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και στις γύρω επαρχίες θα είναι κλειστά αύριο και την Παρασκευή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πουτιπόνγκ Πουνακάν στους δημοσιογράφους.

"Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση το Σάββατο και την Κυριακή για να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξει ανάγκη να κλείσουμε όλα τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι κάποιες εξετάσεις μαθητών που ήταν προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο πιθανόν να αναβληθούν.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση--τεχνητή βροχή, έλεγχος στις μετακινήσεις των φορτηγών και ξέπλυμα με μάνικα των δρόμων--έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)