to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 07.03.2013

Πολιτική

Κλειστά όλα τα Δημαρχεία του Ιονίου

Κλειστά παρέμειναν σήμερα, ύστερα από κοινή απόφαση όλων των δημάρχων του Ιόνιου, τα δημαρχεία των νησιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις των δημάρχων προς την κυβέρνηση θα αυξηθούν καθώς το κλίμα στα επτάνησα είναι βαρύ μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», αφού, όπως επισημαίνουν, είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που πλήττεται τόσο πολύ από το συγκεκριμένο σχέδιο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται η Κεφαλλονιά, γι' αυτό χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, οι σύμβουλοι, σαν έσχατη λύση, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του δημάρχου του νησιού.

Για το θέμα της κατάργησης τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο δήμαρχος Κέρκυρας Ιωάννης Τρεπεκλής απέστειλε επιστολή σήμερα το πρωί στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Τρεπεκλής, στην επιστολή του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αποτελούν βραχίονα ανάπτυξης και ουσιαστικά συντελούν τα μέγιστα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Στην επιστολή επισημαίνει προς τον υπουργό ότι η απόφαση λειτουργεί «σε βάρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά, υποβαθμίζοντάς μας, όταν αντιθέτως το υπουργείο Παιδείας έχει επιδείξει διαφορετική μεταχείριση σε άλλες περιοχές της χώρας μας».

Επίσης ο δήμαρχος ρωτά μεταξύ άλλων τον υπουργό «γιατί το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη μετακίνηση σχολών από τα Ιόνια νησιά προς εκπαιδευτικά ιδρύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, και σε λίγα χρόνια στην Αμαλιάδα και τον Πύργο, και όχι τη μετακίνηση σχολών, προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα Ιόνια νησιά, για να ενισχυθεί η νησιωτικότητα;».

Πηγή: enikos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)