to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 28.06.2021

Διεθνή

«Κλείνουν» τα σύνορα της Ευρώπης για τη μετάλλαξη Δέλτα - Διπλωματικό μπρα ντε φερ Γερμανίας - Βρετανίας

Το Βερολίνο προτίθεται να κλείσει τη πόρτα των Ευρωπαϊκών συνόρων στους Βρετανούς μετατρέποντας την υγειονομική επιτήρηση σε παράμετρο γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Φαίνεται πως οι επιπλήξεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν δηλωτικές των προθέσεων Μέρκελ.


Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει ήδη σήμερα να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να χαρακτηριστεί η Βρετανία «χώρα αυξημένης ανησυχίας» και η πρότασή της θα συζητηθεί από Ευρωπαίους αξιωματούχους και αξιωματούχους των χωρών-μελών της Ε.Ε. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση αναμένεται να συναντήσει τις αντιδράσεις των χωρών του Νότου, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι οικονομίες των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πάντως έχει συμφωνήσει στην επιβολή καραντίνας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, αυτή η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

Παραμένει «πράσινη» η Ελλάδα για τη Γερμανία

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού Open στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, από την Κυριακή η Πορτογαλία και η Ρωσία αποτελούν ζώνες μετάλλαξης του ιού μαζί με τη Βρετανία και η κυβέρνηση υποχρεώνει όσους μεταβούν σε αυτές τις χώρες να μπουν σε 14ημερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Γερμανία. «Η Ελλάδα μέχρι στιγμής είναι πράσινη για τη Γερμανία, αλλά υπήρξε μια προειδοποίηση ότι πρέπει να προσέχουμε γιατί μπορεί να μπουν περιορισμοί», ανέφερε.

Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα. Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του ΗΒ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

Ισπανία: Αυστηροποίηση κανόνων για την πρόσβαση των Βρετανών στις Βαλεαρίδες Νήσους

Η Ισπανία θα αρχίσει να ζητά αρνητικό τεστ COVID-19 ή αποδεικτικό εμβολιασμού από τους Βρετανούς τουρίστες που θέλουν να πάνε στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε στους Βρετανούς τουρίστες που πάνε στις Βαλεαρίδες Νήσους τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο Σάντσεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER. «Θα χρειαστούν πλήρη δόση εμβολιασμού ή αρνητικό PCR», δήλωσε, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο τύπο τεστ κορονοϊού.

Η Ισπανία είχε αποφασίσει να άρει από τις 20 Μαΐου την υποχρέωση να παρουσιάζουν οι Βρετανοί αρνητικό τεστ PCR.

Οι αρχές στη Μαγιόρκα, δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό για Ισπανούς και ξένους, ερευνούν την έξαρση του κορονοϊού μεταξύ περισσοτέρων από 600 φοιτητές.

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει την προσγείωση όλων των επιβατικών πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη μητρόπολη από την 1η Ιουλίου σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνησή του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ. Όσοι έχουν παραμείνει στη Βρετανία για περισσότερο από δύο ώρες δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται σε πτήσεις με προορισμό το Χονγκ Κονγκ.

Με πληροφορίες από: Έθνος, Εφημερίδα των Συντακτών, ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)